16-årige Lutonda om trupputtagningen: "Det känns speciellt" - Örgryte Fotboll

16-årige Lutonda om trupputtagningen: ”Det känns speciellt”

Det finns olika sätt att njuta av sitt påsklov. 16-årige Socras Lutonda tillbringar sitt lov med A-laget och kommer att finnas med i truppen mot Åtvidaberg i morgon. Anfallaren debuterade i Svenska Cupen tidigare i år. Nu har han chans att även debutera i superettan.

Innan du spelar klippet vill vi be om ursäkt för ljud- och bildkvaliteten. På grund av tekniska problem var denna intervju tvungen att spelas in med mobil.

Du har fått beskedet att du ska vara med i morgondagens trupp mot Åtvidaberg. Hur fick du reda på det?
– Det var Hans Gren (Spelarutvecklare) som ringde mig och sa att jag skulle vara med i A-truppen. Jag har haft en bra start i serien med U19. Det har gått bra och nu få jag chansen i A-laget, säger Socras Lutonda.

Hur känns det?
– Det känns speciellt – igen. Jag menar, jag är bara 16 år och jag får redan vara med här uppe och känna på superettan. Det känns ovanligt, men bra, jättebra.

Nu har ni precis avslutat träningen här bakom dig. Hur var den?
– Det var en lugn träning. En bra inför-matchträning. Jag har ju match senare i dag med U19 så det är en bra förutsättning inför matchen.

Precis. Du spelar ju match redan ikväll med U19 mot Utsiktens BK. Hur är det att ha match innan matchen så att säga?
– Jag tar det bara positivt. Jag kan jobba med de sakerna som jag behöver. Jag kan också analysera för den kommande matchen med A-laget. Man kan säga att det är en bra träningsmatch inför A-lagsmatchen i morgon.

Har du fått något speciellt att tänka på inför i morgon? Några direktiv eller så?
– Inte något direkt. Men får jag komma in med ett inhopp tror jag att det blir då, på plats. Men hittills har jag inte fått något speciellt.

 

Biljetter till morgondagens match mot Åtvidabergs FF.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn