17-årige debutanten Said: "Jättekul" - Örgryte Fotboll

17-årige debutanten Said: ”Jättekul”

17-årige Mohamed Said gjorde i dag debut i vinsten mot Syrianska. Anfallaren blev därmed ÖIS första 2000-talist att spela i Superettan. Samtidigt säkrade U19-laget avancemang till Allsvenskan tidigare i dag. En lyckad vecka för Momo.

Hur var det att debutera för ÖIS på Gamla Ullevi?
– Det var jättekul att få göra debut i A-laget. Det känns bra. Jag är nöjd med det så nu fortsätter jag att kämpa, säger Mohamed Said.

Hur gick tankarna när du skulle hoppa in?
– Jag tänkte inte så mycket. Jag tänkte bara att jag skulle göra min grej och sen får vi se, säger Said.

Du fick ett bra läge i matchen och var nära att göra mål. Kan du berätta om det?
– Det var en långboll och jag sprang bakom mittbacken. Sen tror jag att jag tunnlade en och sen tänkte jag placera, men målvakten räddade. Det var otur.

Hur har det gått på träningarna med A-laget i veckan tycker du?
– Jag tränade bara på torsdag och lördag. Sen blev (Johan) Elmander skadad och Albin (Skoglund) sjuk. Då fick jag chansen i A-laget och nu gjorde jag debut. Det känns jättekul.

Tidigare i dag blev även U19 klara för Allsvenskan nästa år. Vad säger du om det?
– Jag är nöjd med det. De ledde med 3-0 tror jag i halvtid, sen tror jag att de vann med 6-0, 5-0, eller något sånt (6-1). De vann i alla fall i dag och nu vinner vi U19-serien. Nästa år kommer vi att spela i Allsvenskan, så det är jättekul att vi vann U19 Division 1. Jag och mina lagkamrater och tränare är nöjda med det. Vi har kämpat hela vägen.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Trelleborgs FF 26 september

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn