Nyheter


17-årige Jens Cajuste skriver A-lagskontrakt

6 december 2016

ÖIS har kommit överens med 17-årige Jens Cajuste om ett A-lagskontrakt. Den centrala mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018.

Jens Cajuste gjorde i år sin debut i superettan genom ett inhopp mot seriesegraren Sirius. Sedan blev det ett nytt kort inhopp mot Ängelholm innan han fick starta i sista omgången mot Assyriska.

Jens är ÖIS:are sedan barnsben och anslöt till klubben redan 2010. I dag tisdag skrev den 17-årige centrala mittfältaren på ett 1+1 årskontrakt med Örgryte IS.
– Det är otroligt. Det är jätteroligt. En mäktig känsla. Jag började året i U17 efter att ha varit borta i 1,5 år på grund av en skada. Så att få skriva på ett A-lagskontrakt var inget jag hade tänkt på. Det kom lite som en chock för mig, säger Jens Cajuste.

Tränare Marcus Lantz om Jens Cajuste.
– En fantastisk person. Ödmjuk och ambitiös, han vill utvecklas. Och framförallt är han en bra fotbollsspelare. Trots hans ålder är han väldigt vuxen i sitt sätt. Han är nästan en senior i kroppen allaredan. Bra med bollen och teknisk. Han har alla förutsättningar till att lyckas. En ung kille som vi flyttar upp från vår egen akademi så det är skoj.

FAKTA Jens Cajuste
Född: 1999-08-10
Position: Central mittfältare
Moderklubb: Sports Beijing (Kina)
Tidigare klubbar: Sports Beijing (Kina), Yu Ye Beijing (Kina), Guldhedens IK.

 

Text: Johan Velagic