ABBAS OM DEBUTEN - Örgryte Fotboll

ABBAS OM DEBUTEN

Vår egna Tomas Levin tog sig ett snack med debuterande målvakten Abbas Hassan direkt efter derbyt.

Tankar efter din debut i ÖIS?

– Det kändes väldigt tryggt, så länge man inte släpper in mål ska man vara nöjd. Jag tycker att samarbetet mellan försvaret och mig fungerade bra, med tanke på att det var första matchen. Båda lagen hade chanser att avgöra och oavgjort var rättvist

Och i ett derby med storpublik?

– Jag har spelat landskamper för Libanon med över 40 000 på läktarna, så det var inte helt ovant för mig.

Ditt spel?

– Man försöker alltid agera på samma sätt, vara trygg, försöka ta bollen och hjälpa backlinjen.

Inga problem alls?

– Nej, jag har spelat med Fredrik tidigare och de andra där bak är också rutinerade, alla skötte sig jättebra.

Kände du någon press?

– Nej, inte alls. Det första Dime sa till mig idag var ”Du behöver inte bevisa något, det är bara att gå in och köra” och det gjorde jag.

Varför valde du ÖIS?

– Det kändes helt rätt. ÖIS hörde av sig i början av augusti och det var ett bra lag för mig att komma till. Det var ett lätt beslut för mig och jag skrev på för 6 månader. Jag ville inte bara komma hit och spela, jag vill också ha fajt om förstaplatsen, det är sånt jag gillar. Konkurrens är bra för mig och de andra målvakterna.

Att spela i Superettan?

– Här finns många duktiga spelare, som spelat betydligt högre upp, så det gör ingen större skillnad tycker jag.

Och nu?

– Vi ska ha vinster nu, från nästa match. Det är inget annat som gäller!

Text: Tomas Levin

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn