Nyheter


Adam Bergmark Wiberg klar för ÖIS

Den 22:årige anfallaren Adam Bergmark Wiberg ansluter till Sällskapet på lån från Djurgårdens IF över säsongen 2020.

Adam Bergmark Wiberg inledde sin seniorkarriär i Täby FK i Division 3 men redan efter en säsong plockades han inför säsongen 2017 upp av Gefle IF som då låg i Superettan. Första säsongen blev speltiden knapp för den då 20-årige Bergmark Wiberg som då gjorde två mål på nio starter. Säsongen efter kom dock det stora genombrottet när anfallaren trots lite hjälp från lagkamraterna i ett lag som låg på nedflyttningsplats större delen av säsongen mäktade med åtta mål på 22 starter.

Detta gjorde att Djurgårdens IF fick upp ögonen för anfallaren som inför säsongen 2019 tog steget till huvudstaden och laget som så småningom fick lyfta Lennart Johanssons pokal. Speltiden uteblev dock och nu tar Adam Bergmark Wiberg steget till Örgryte IS för att förstärka laget inför säsongen 2019.

Igor Krulj:

– Vi har sökt efter en profil i anfallet som är hårt jobbande som är bra i djupled, har näsa för mål och vill ta sig in i straffområdet. Med den kravprofilen känner vi att vi har träffat helt rätt med Adam Bergmark Wiberg som ansluter till oss på ett lån säsongen ut. Vi är glada att han valde ÖIS då det var stor konkurrens från såväl någon allsvenska som många superettaklubbar. Därför är vi väldigt stolta att han väljer oss och kan hjälpa oss sportsligt på planen.

Adam Bergmark Wiberg:

– Det känns helt rätt med ÖIS för mig. Det är en fantastiskt fin klubb och man vet att det finns bra faciliteter här och bra spelare runt omkring mig och man vet att det är något riktigt bra på gång här så valet var ganska enkelt faktiskt.

Vi välkomnar Adam Bergmark Wiberg varmt välkommen till det vackraste av Sällskap.

FAKTA
Fullständigt namn: Adam Bergmark Wiberg
Född: 7 maj 1997
Position:Anfallare
Tidigare föreningar: Täby IS, Täby FK, Gefle IF, Djurgårdens IF
Moderförening:Täby FK
Aktuell: Ansluter till Sällskapet på lån från Djurgårdens IF för att förstärka anfallet under säsongen 2020.