Nyheter


Akademisvepet

7 augusti 2017

U19 spelade hem elfte raka segern när Utsiktens BK avfärdades med klara 4-0. U17 hade två matcher. Först blev det ett kryss mot serieledande Malmö. Det följdes upp med en vinst över Mjällby.

U19 Division 1 Södra Götaland
Utsiktens BK – Örgryte IS 0-4
ÖIS målskyttar: Marwin Leidewall, Tim Stolt Hermansson, Mohamed Said, Sebastian Olsson.

Elva raka segrar. Sviten bara fortsätter för U19 som har siktet inställt på avancemang till U19 Allsvenskan. Lokalrivalen Utsiktens BK besegrades med 4-0 vilket betyder att ÖIS fortsätter att hålla avståndet ner till tvåan Helsingborg till fem poäng.

– Det var en skön vinst, Utsikten är ett ganska bra lag. Det var en kontrollerad match där vi var väldigt fokuserade på vårt spel och försvarsspel. Vi är otroligt nöjda med segern. Vi har stor respekt för Utsikten, man blir alltid lite extra taggade i ett derby. Det var en lurig match, men vi gjorde det bra. Jag är skitnöjd, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Örgryte IS – Malmö FF 2-2
ÖIS målskyttar: Mohamed Said, Alexandros Kiourtsidis.

Mjällby AIF – Örgryte IS 1-2
ÖIS målskyttar: Hugo Melander, Sebastián Moya.

U17 stod för en ny fin upphämtning i onsdags. Serieledande Malmö hade 2-0 i halvtid. Killarna gav sig dock inte och hämtade upp till 2-2 i andra halvlek. Bland annat efter ett briljant solomål av Alexandros Kiourtsidis. ÖIS hade bud på fler mål och hade bland annat en stolpträff. I helgen spelade laget en till match. Då blev det vinst med uddamålet mot Mjällby vilket gör att laget hakar på i toppen.

– Vi är naturligtvis jättenöjda med 2-2 mot Malmö och vår andra halvlek. Vi mötte ett väldigt duktigt och spelskickligt lag som gav oss en del problem i första halvlek där Malmö var det bättre laget. Vi kämpade på bra och skapade många chanser och i andra halvlek kom vi åt dem bättre. Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek där vi välförtjänt både reducerar och kvitterar. Till slut var vi närmast segern rent chansmässigt. Vi är nöjda med tanke på att vi var illa ute. Samtidigt hade vi kunnat göra ett tredjemål med lite flyt och gå hem med segern. Men Malmö är en av Sveriges bästa akademier så vi gör det bra, säger U17-tränaren Steve Nilsson och fortsätter att prata om helgens match mot Mjällby:

– Det var en helt annan match mot ett helt annat motstånd. Men det var tufft och det visste vi att det skulle bli. Det är en lång jäkla resa till listerlandet. Vi hade problem matchen igenom med vår uppspelningsfas. Vi var bättre än Mjällby, men fick inte ut det, vi såg trötta ut. Till slut kom målet efter en fin spelvändning av Alexander Salo. Han satte bollen i djupet till Hugo Melander som verkligen bombade in bollen. Ett väldigt vackert mål. Sen har Mjällby mest initiativ och hade många kantfrisparkar, hörnor och andra inlägg mot oss. Vi värjer oss bra och fick många omställningar, men slarvade. Till slut fick Hugo Melander bollen på kanten och spelade till Sebastián Moya som fick in bollen till 2-0. De reducerade direkt efteråt och då var det match igen. Det var ett ställningskrig där vi lyckades hålla undan och vinna. Det var en väldigt skön seger och med tanke på att vi hade en tunn trupp var det en bra prestation. Att lyckas vinna fast vi inte spelar särskilt bra är också ett sätt att vinna, säger Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

På bilden: Alexandros Kiourtsidis, Yttermittfältare U17.

 

Text: Johan Velagic