Akademisvepet - Örgryte Fotboll

Akademisvepet

U19 tog en tung och otroligt skön seger mot Varberg i jakten på Allsvenskan 2018. U16 har hittat formen och tog sin tredje raka seger. U17 hade däremot en tung helg och föll stenhårt borta mot IFK Norrköping.

U19 Division 1 Södra Götaland
FC Trelleborg – Örgryte IS 0-7
ÖIS målskyttar: Omar Conteh 3, Mohamed Said 2, Theodor Hult Berényi, Adis Gibanica.

Trettonde raka segern bärgades nere i Skåne när FC Trelleborg avfärdades med hela 7-0. Nu väntar en viktig och häftig seriefinal hemma mot Helsingborgs IF på lördag. Vi uppmanar alla ÖIS:are att ta sig till gården och stötta våra killar i jakten på Allsvenskan 2018. Som vanligt är det fri entré.

– Den här gången var vi så pass mycket bättre lag. Trelleborg höll inte riktigt samma nivå som de andra lagen. Vi hade inte vår bästa match, men eftersom vi är bättre individuellt så blir det en hel del mål ändå. Det var en behaglig match där vi inte behövde förta oss speciellt mycket. Vi kunde byta ut en del spelare som hade varningar, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Nu väntar en häftig seriefinal mot tabelltvåan Helsingborgs IF hemma på ÖIS-gården.

– Det känns som att vi har allt att vinna. Det är egentligen Helsingborg som måste vinna matchen, vi har ett bra läge och en fin svit på hemmaplan. Vi har inga avstängningar och alla spelare är relativt friska. Det är kul att gå in till matchen med så bra förutsättningar. Nu ska vi försöka ingjuta det hos spelarna, att njuta istället för att känna press, säger Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Örgryte IS – Helsingborgs IF 2-5
ÖIS målskyttar: Socras Lutonda, Tyler Sernling.

U17 åkte på andra raka förlusten. Denna gång blev topplaget Helsingborg för svåra. Trots förlusten är U17 kvar på sjätteplats som nykomlingar. Härnäst väntar ett hett derby tabellfyran Häcken på Hisingen.

– Vi visste att vi skulle möta ett bra lag. Vi gör en rätt okej första halvlek och tar även ledningen och har sen läge att göra 2-0 med. Men Helsingborg var lite vassare än oss och hade mer etablerat anfallsspel jämfört med oss som mer försvarade oss och gick på kontringar. Helsingborg var kliniska i avsluten, tog vara på chanserna och vände till 2-1. Men vi kommer igen genom ett riktigt fint mål. Det är en omställning där Socras (Lutonda) får den i djupet och klackar fram bollen till Tyler (Sernling) som skjuter in bollen i bortre krysset. I andra halvlek hade vi en bra period första 20 minuterna. Sen gör vi lite individuella misstag som Helsingborg utnyttjar. Efter det orkar vi inte riktigt komma igen. Det var lite krampaktigt och vi såg trötta ut sista halvtimmen, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Nationell Serie
Örgryte IS – Onsala BK 5-2
ÖIS målskyttar: Ted Wästfelt 4, Simon Broberg.

Örgryte IS – IK Zenith 3-2
ÖIS målskyttar: Simon Broberg, Ted Wästfelt, Albin Qela.

U16 har verkligen kommit igång. I veckan kom två nya segrar vilket innebär att laget nu är uppe i fem raka segrar. Först besegrades Onsala med 5-2 efter bland annat fyra mål av Ted Wästfelt som efter sina skadeproblem har tryckt in hela åtta mål på de senaste fyra matcherna. I söndags sedan blev ÖIS första laget att slå serieledarna Zenith. I och med segern säkrades även slutspelsplatsen.

– Det var en väldigt bra match mot Onsala från vår sida. Vi mötte serietrean och gjorde nästan en perfekt match organisatoriskt. Vi vann med 5-2 och gjorde många mål, men tanken efter match är att vi är mer nöjda med försvarsspelet än anfallsspelet. Vi är nöjda med försvaret och att vi jobbar hårt för varandra. Det var en väl genomförd match, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

I söndags slog ÖIS serieledarna IK Zenith. Lagets femte raka seger och därmed säkrades även slutspelsplatsen.

– Det var ett mål vi har haft under säsongen. Att få spela A-slutspelet och fortsätta att spela bra matcher. Det är det som är utvecklande för spelarna. Vi gjorde en stark första halvlek och låg bra i försvarsspelet och jobbade hårt för varandra. Vi gick in i halvtid med 1-0 och pratade om att det inte gör så mycket om vi släppte in något mål. Just för att vi kände oss så starka. Sista 20 minuterna av matchen, när vi vänder 1-2 till 3-2, är nog det bästa vi har presterat för i år. Vi spelade bra fotboll och låg rätt. Det roliga är också att vi spelar med det spelkoncept som är framtaget för akademilagen i ÖIS. Det är väldigt kul att se att det fungerar mot ett så bra och skickligt lag som Zenith.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Ted Wästfelt, Anfallare U16.

 

Biljetter till Originalderbyt 4 september

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Syrianska FC 10 september

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn