Nyheter


Akademisvepet

11 september 2017

U19 är klara för Allsvenskan 2018! U17 passade på att säkra nytt allsvenskt kontrakt. Samtidigt inledde U16 slutspelet med seger och toppar nu gruppen. En lyckad helg för akademin som tog idel segrar.

U19 Division 1 Södra Götaland
FK Karlskrona – Örgryte IS 1-6
ÖIS målskyttar: Tyler Sernling 2, Jonatan Sahrman, Christoffer Randsalu, Adis Gibanica, Omar Conteh.

U19 är klara för U19 Allsvenskan 2018! Laget tog sin fjortonde raka seger när Karlskrona besegrades med finfina 6-1. Därmed är seriesegern redan säkrad. U19 spelar allsvenskt nästa år! En annan rolig nyhet är att Adam Andersson, som varit långtidsskadad, gjorde en efterlängtad comeback. Anfallaren fick cirka 20 minuter i matchen.

– Det är otroligt skönt att ha vunnit serien. Det var en lite lurig match mot Karlskrona där alla bara räknade med att vi skulle vinna. Det var därför extra fokus på att vi måste prestera för att vinna matchen. Det gjorde de ju också. Det satt lite hårt inne i början, men sen kommer vi igång och det trillade in lite mål, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

I och med segern är laget nu klart för U19 Allsvenskan 2018.
– När vi i början av säsongen åkte på en del tuffa skador på Christoffer Randsalu, Arvid Sigurdsson och Adam Andersson kände jag att det skulle bli tufft. Men vi har utvecklats bra under hela året och när vi väl kom igång med vårt spel under våren rullade det på. Vi kände att bara vi kommer upp i vår nivå så vinner vi matcherna. Jag har längtat efter just den här matchen där vi skulle avgöra allt. Det har inte varit så mycket njutning efter alla segrarna utan det har mer känts som att ”Okej, nu har vi betat av den, ge oss nästa match”. Så nu när vi blev klara för Allsvenskan var det mer en lättnad. Segern mot Helsingborg var mer njutning för det gav oss förutsättningarna att kunna avgöra allt nu. Detta avancemang är ruggigt viktigt för både spelarna och för ÖIS som klubb. Nu kan vi verkligen ge bra förutsättningar till spelarna att utvecklas och ta steget upp till A-laget. Det känns väldigt, väldigt, skönt, säger Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Örgryte IS – Trelleborgs FF 4-0
ÖIS målskyttar: Jonas Persson Abidi 2, Gustav Forssell, Tyler Sernling.

Tre raka förluster mot Norrköping, Helsingborg och Häcken fick vara nog. U17 studsade tillbaka med en klar 4-0-seger mot Trelleborgs FF efter bland annat två mål av Jonas Persson Abidi. Anfallaren, född 2001, har under sommaren blivit uppflyttad från U16 till U17. ÖIS behåller därmed sin sjätteplats i tabellen och fortsätter jakten på Göteborgskonkurrenterna. I nästa match gästar serieledarna Elfsborg.

–Nu sjutton är det dags här. Rent allmänt att förlora mot de lagen vi har gjort är inte konstigt då det är bra lag. Det är just sättet vi förlorar mot Norrköping som inte är bra. Matchen mot Trelleborg nu var jag jättenöjd med. Vi vann på det sättet vi vill vinna matcher på. Vi har ett väldigt fint spel emellanåt och gör fina mål. De spelade med ett lågt försvarsspel vilket gjorde att vi kunde spela ut och äga mycket boll. Vi gjorde en bra prestation och fick med oss ett bra resultat, dessutom fick vi hålla nollan också. Det var skönt efter lite väl många insläppta mål på sistone. Nu är det vi klara för Allsvenskan nästa år med och det är väldigt skönt. Som nykomlingar får man ha den ödmjukheten att grundmålet är att hålla sig kvar. Vi märkte ganska snabbt att vi skulle klara det, men sen ska det genomföras också. Matcherna måste vinnas. Vi har gjort det jättebra och jag är väldigt nöjd med säsongen hittills. Vi är ett bra U17-lag i Allsvenskan och det har vi hört från motståndarna också. Nu ska vi försöka att avsluta säsongen snyggt, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

 

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Nationell Serie
Örgryte IS – Jönköpings Södra IF 5-3
ÖIS målskyttar: Simon Broberg 3, Alessandro Bartoli 2.

U16 är verkligen inne i zonen. Grundserien avslutades med imponerande sju raka segrar. Slutspelet inleddes på bästa möjliga vis när J-Södra besegrades med 5-3, lagets åttonde raka vinst var därmed ett faktum. I och med segern toppar ÖIS slutspelsgruppen efter första omgången. I nästa match väntar ett hett derby mot Häcken.

– Resultatet i sig var bra. Speciellt med tanke på att vi bara hade fyra friska spelare till fredagens träning som vi var tvungna att ställa in. Spelet i sig kanske inte var det bästa för i år, men samtidigt är det att vinna en sådan match också. Vi är starka nu. Det ska bli kul med ett derby mot Häcken nu på torsdag. Vi har revansch att utkräva. De har gjort det bra hittills och blir en bra värdemätare för oss. Nu hoppas jag på en bra träningsvecka också, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Obesegrade U19.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Trelleborgs FF 26 september

 

Text: Johan Velagic