Nyheter


Akademisvepet

3 oktober 2017

Redan klara seriesegrarna U19 avslutade serien med ny förlust. Även U16 föll – nu är chansen på semifinalplats borta. Samtidigt besegrades Gais i U17-derbyt.

U19 Division 1 Södra Götaland
Örgryte IS – Kristianstad FC 1-3
ÖIS målskyttar: Christoffer Randsalu.

Redan klara seriesegrarna U19 åkte på en ny förlust. Kristianstad FC blev för svåra och vann matchen med 3-1. ÖIS hade 18 raka matcher utan förlust och 14 raka segrar, men avslutade alltså serien med två förluster. U19 har därmed spelat färdigt i serien och spelar nästa säsong i U19 Allsvenskan.

– Det var en dålig insats från oss. Det var vår plattmatch för i år. Det dyker alltid upp någon sådan varje år, vår kom nu. Spelarna försökte, men fick inte till det. Samtidigt var Kristianstad hungriga på att slå oss. Vi var dåliga helt enkelt och kom inte upp i vår nivå, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Laget är dock inte helt färdigspelade för i år. Redan i dag tisdag väntar en spännande semifinal i DM mot Qviding FIF på Härlanda Park.

– Det ska bli kul med tävlingsmatcher som gäller någonting igen. Det är bra att vi får den här matchen så tätt inpå vår dåliga match mot Kristianstad. Att möta Göteborgslag är alltid roligt och vi är taggade på att försöka slå Qviding och ta oss till final mot IFK Göteborg, säger Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Gais – Örgryte IS 0-2
ÖIS målskyttar: Gustav Forssell, Tyler Sernling.

U17 plockade sin andra raka seger. I derbyt besegrades jumbon Gais tämligen enkelt med 2-0 efter bland annat ett tjusigt mål i krysset av Gustav Forssell. U17 är på vinnarspåret igen. Nu återstår det endast två omgångar denna säsong. ÖIS är alltjämt sexa i tabellen.

– Jag var inte så orolig över matchen, men det ska ju ändå spelas om det. Det var en konstig match med väldigt dålig belysning på Gaisgården. I första halvlek var vi rätt hyggliga. Redan efter fem minuter hade vi skapat några lägen där vi kanske borde ha gjort mål. Gais stack också upp och var inte helt ofarliga. Vi gjorde 1-0 när vi fick Gurra (Gustav Forssell) rättvänd. Han kunde driva med bollen och sen göra en klassisk tåpaj rätt upp i nättaket. Ett riktigt snyggt mål. Spelmässigt var det ganska jämnt. Det böljade fram och tillbaka. Känslan var ändå att vi var lite vassare och det bättre laget. I andra halvlek var vi däremot sämre. Vi slarvade bort en hel del chanser, men kunde göra 2-0 på en frispark. Målvakten förväntade sig nog ett inlägg, men Tyler (Sernling) gick på skott och bollen smet in vid första stolpen. Vi borde ha gjort något mer mål också, men det var en vinst. En vinst mot Gais på bortaplan och en hållen nolla. Det var gott. Nu är vi bara tre poäng bakom våra andra kollegor här i Göteborg. VI kan fortfarande bli bäst i stan, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Nationell Serie
Örgryte IS – IF Elfsborg 1-5
ÖIS målskyttar: Ted Wästfelt.

Efter tio raka matcher utan förlust (varav åtta segrar) åkte U16 på en tung förlust. Elfsborg kom på besök och avgick med segern med 5-1. Med förlusten dog även drömmen om en plats i semifinalplats. I den avslutande omgången nästa helg väntar serieledaren Norrköping.

– Elfsborg är ett väldigt skickligt lag som spelar en fin fotboll. För att vi ska slå ett lag som Elfsborg gäller det att komma upp i maxprestation, tyvärr gjorde vi inte det och Elfsborg vann rättvist. När de gjorde 2-0 hade vi bara 30 minuter på oss att vända och vinna för att ha en fortsatt chans på en semifinalplats. Vi gjorde ett desperat försök som inte föll väl ut. Istället kunde Elfsborg springa ifrån och vinna med 5-1, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Gustav Forssell, Central Mittfältare U17.

 

Var med och stötta Enkronasmatchen mot Gefle IF 16 oktober

 

Text: Johan Velagic