Nyheter


Akademisvepet

10 oktober 2017

U19 är klara för andra raka DM-finalen efter straffdrama mot Qviding. U17 plockade tredje raka segern. U16 avslutade slutspelet med en förlust mot gruppsegraren IFK Norrköping.

U19 DM Semifinal
Qviding FIF – Örgryte IS 0-0 (7-8 efter straffar)
ÖIS målskyttar:

U19 vann en dramatisk semifinal i DM mot Qviding som besegrades efter straffar. Inte mindre än tio straffomgångar krävdes för att skilja på lagen. Till slut var det ÖIS som drog det längsta strået och avancerade till final mot IFK Göteborg. Lagets andra raka final i DM. I fjol blev ÖIS DM-mästare efter en klar finalvinst mot Utsikten. Blir det en andra raka titel? Svaret ges 25 oktober då finalen avgörs.

– Det var en svårspelad match i stormen. Det var ingen bra prestation, men det viktigaste var att ta sig till finalen. Det var kul att vinna en straffläggning och skönt att vara framme i en ny final, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Onsdag 25 oktober spelas finalen i ett hett derby mot IFK Göteborg i Prioritet Serneke Arena.

– Det ska bli väldigt kul. Detta ger verkligen oss ett mål på varje träning nu. Kul med en ny final, förhoppningsvis kan vi försvara vår titel och slå IFK Göteborg som är ett stans stora lag, säger Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Örgryte IS – Jönköpings Södra IF 1-0
ÖIS målskyttar: Julius Johansson.

U17 besegrade J-Södra med uddamålet och tog därmed sin tredje raka seger. Enda målet prickades in av Julius Johansson som i sommar anslöt från IF Mölndal. Segern gör att U17 klättrar förbi Häcken och placerar sig numera på en femteplats i tabellen. Inför den avslutande omgången har ÖIS fortfarande chans på tredjeplatsen. Som nykomlingar.

– Vi gjorde en stabil match utan att glänsa. Än en gång mötte vi ett väldigt taggat lag som hade allt att spela för och som hade förstärkt laget med spelare uppifrån. Första halvlek kontrollerade vi, inget av lagen skapar några direkta målchanser bortsett från en stolpträff från vår sida. Det stod 0-0 i halvtid. I början av andra halvleken hade vi en bra period, men sen blev Jönköping mer desperata och tryckte framåt. Vi fick då fokusera på omställningar istället, men slarvade en del. Till slut kom ändå målet. Vi vann bollen på mittplan och Zakaria (Rhya) slog en väldigt fin djupledsboll till Julius (Johansson) som rundade målvakten och lade in 1-0. De tryckte på och försökte att få till en kvittering, men vi höll undan. Det var väldigt skönt att hålla nollan och härligt med en 1-0-seger. Nu klättrade vi förbi Häcken upp till femteplats, en placering vi ska försöka behålla nu i sista omgången också, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Nationell Serie
IFK Norrköping – Örgryte IS 5-0
ÖIS målskyttar:

U16 föll i den avslutande slutspelsmatchen mot IFK Norrköping som vann gruppen och därmed är klara för semifinal. För ÖIS del innebär resultatet att laget slutade femma i slutspelsgruppen. Vi tackar U16 för en väl genomförd säsong. Nu väntar en kortare vila innan Ligacupen drar igång senare i höst.

– De var bättre än oss. De hade allt att vinna då de vid seger skulle gå till semifinal medan vi redan hade åkt ut. Vi försökte så gott vi kunde, men var inte riktigt där. Vi åkte även upp med en lite skadeskjuten trupp vilket gjorde att vi hade några 03:or. Det är jättepositivt att vi kan erbjuda de spel på den högsta U16-nivån i Sverige redan. De gjorde dessutom jättebra och tog chansen. Det var kul att se, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Jonatan Sahrman, Ytterback U19.

 

Var med och stötta Enkronasmatchen mot Gefle IF 16 oktober

 

Text: Johan Velagic