Nyheter


Akademisvepet

10 april 2018

ÖIS vann derbyt mot Gais i U19 Allsvenskan. U17 spelade lika i en svängig seriepremiär mot Örebro och U16 föll borta mot Helsingborg i sin dito.

U19 Allsvenskan
Gais – ÖIS 0-1
ÖIS målskyttar: Alexandros Kiourtsidis.

U19 skakade av sig premiärförlusten mot Öster genom att besegra Gais i bortaderbyt. I en jämn och tuff drabbning var det ÖIS som gick segrande ur derbyt efter 1-0. Högerbacken Felix Stengarn kom runt på sin kant, spelade snett in och bakåt till Alexandros Kiourtsidis som sköt in matchens enda mål. Nu väntar en spelfri vecka innan det är dags för Malmö FF på bortaplan 21 april.

Tabell och spelschema för U19 Allsvenskan finner du här

U17 Allsvenskan
Örgryte IS – Örebro SK 3-3
ÖIS målskyttar: Alessandro Bartoli 3.

Det blev ett kryss i den svängiga seriepremiären för U17 hemma mot Örebro. Den målglada tillställningen slutade till sist 3-3 efter ett hattrick av Alessandro Bartoli. ÖIS tog ledningen med 1-0, men det var gästerna som ledde med 1-2 i halvtid. I upptakten av andra halvlek kvitterade ÖIS till 2-2 för att sedan hamna i underläge 2-3 kort därefter. På tilläggstid kunde sedan ÖIS och Alessandro Bartoli få in en tredje boll till 3-3 som också blev slutresultatet. Härnäst väntar bortamatch mot Halmstad söndag 15 april.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan finner du här

U16 Nationell Serie
Helsingborgs IF – Örgryte IS 3-1
ÖIS målskyttar: Sebastian Gerhardsson

U16 inledde seriespelet 2018 med en förlust borta mot Helsingborg. ÖIS tog ledningen genom Sebastian Gerhardsson, men fick se Helsingborg vända och vinna matchen med 3-1. I nästa match väntar Halmstad i hemmapremiären på ÖIS-gården söndagen 15 april.

– Först och främst är det kul att vara igång i seriespelet. Vi tar ledningen, men möter ett organiserat och tufft Helsingborg. Vi känner att vi behöver anstränga oss ju mer och mer matchen går och vi klarar inte att stå upp mot skåningarna. De vänder matchen och vinner rättvist. Vi åker hem raka vägen till Gamla Ullevi (för a-lagets hemmapremiär) och bearbetar matchen nu denna vecka, säger U16-lagets huvudtränare Armin Samandi.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här

Bild från helgens match mellan ÖIS och Helsingborg nere i Skåne i U16 Nationell Serie.

 

På bilden: U19-laget efter derbysegern mot Gais.

 

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch: ÖIS – Halmstad 21 april

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic