Nyheter


Akademisvepet

16 april 2018

Ett kryss och en förlust blev facit från akademins dubbelmöte mot Halmstad i helgen. U17 fick 2-2 nere i Halland medan U16 föll med 1-3 hemma på ÖIS-gården.

U17 Allsvenskan
Halmstads BK – Örgryte IS 2-2
ÖIS målskyttar: Alessandro Bartoli, Jakob Eriksson.

ÖIS lyckades något som varken Kroatien, Belgien och Cyperns U17-landslag mäktade med när det var EM-kval förra månaden. Nämligen få hål på Sveriges P17-landslagskeeper Simon Andersson. ÖIS fick dessutom in två mål, detta räckte denna gång till ett kryss. Senaste hattrick-skytten Alessandro Bartoli inledde målskyttet till 1-0 som även var halvtidsresultatet. I andra halvlek vände Halmstad till 2-1 innan Jakob Eriksson kunde fastställa slutresultatet till 2-2 med kvarten kvar på klockan.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan finner du här

U16 Nationell Serie
Örgryte IS – Halmstads BK 1-3
ÖIS målskyttar: Hannes Simonsson.

Precis som i förra veckans seriepremiär fick U16 en drömstart. Redan i den åttonde minuten gav Hannes Simonsson ÖIS ledningen med 1-0. Men precis som i förra veckans seriepremiär vände motståndarna och kunde vinna matchen med 3-1. I nästa match väntar Tölö IF hemma på ÖIS-gården lördagen 21 april.

– Ännu en 1-0-ledning som tappas till 1-3. Vi är egentligen bättre än Halmstad, men gör ingen bra prestation sett till hela matchen vilket sårar oss ännu en gång. Andrabollar vanns inte, vi låg inte tillräckligt nära hallänningarna i försvarsspelet och saknade skärpa i avsluten. Det var det som blev vårt fall denna gång. Nu är det fullt fokus på nästa match mot Tölö IF!, säger U16-lagets huvudtränare Armin Samandi.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här

 

På bilden: Jakob Eriksson, högerback U17.

 

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch: ÖIS – Halmstad 21 april

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic