Nyheter


Akademisvepet

7 maj 2018

Två sura 1-2-förluster för U19 och U17 samt en klar 7-1-seger för U16-laget blev helgens skörd för akademilagen.

U19 Allsvenskan
Kalmar FF – ÖIS 2-1
ÖIS målskyttar: Theodor Hult Berényi.

Kalmar förlänger sin imponerande svit. Sex matcher och lika många vinster är smålänningarna uppe i nu. Detta efter att ÖIS föll med uddamålet, 2-1, på bortaplan. Kalmar tog ledningen och hade 1-0 efter första halvlek. ÖIS kvitterade till 1-1 genom Theodor Hult Berényi och var på väg mot en poäng. Med endast tolv minuter kvar gjorde dock Alexander Ahl Holmström sitt andra mål för dagen och Kalmar avgick med segern. På torsdag väntar nu ett intressant derby mot IFK Göteborg hemma på ÖIS-gården. Avspark 19.00. Varmt välkommen.

Tabell och spelschema för U19 Allsvenskan finner du här

U17 Allsvenskan
ÖIS – Malmö FF 1-2
ÖIS målskyttar: Jakob Eriksson.

U17 åkte på en tung och snöplig förlust hemma på ÖIS-gården. Malmö kom på besök och tog även ledningen med 0-1 som även var halvtidsresultatet. I upptakten av andra halvlek kom kvitteringen genom Jakob Eriksson. Matchen såg länge ut att sluta oavgjort, men i matchens sista minut fick Malmö in matchavgörande 1-2.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan finner du här

U16 Nationell Serie
ÖIS – Lunds BK 7-1
ÖIS målskyttar: Hannes Simonsson 2, Jonathan Abraha, Milos Marinkovic, Sebastian Gerhardsson, Simon Holmqvist.

Äntligen kom den. U16-lagets första seger för säsongen. Lunds BK besegrades med klara 7-1 hemma på ÖIS-gården. ÖIS hade en 3-1-ledning efter första halvlek. I andra halvlek ryckte sedan ÖIS ifrån och vann till slut matchen med klara 7-1.

– Första segern bärgad för säsongen. En komplett laginsats bäddade för en total överkörning och responsen av laget visar att de kan svara tillbaka även när de har ryggarna mot väggarna som mest. Vårt sätt att spela kunde inte visas upp på ett finare sätt och nu gäller det att få denna trend mentalt att fortsätta bibehålla, säger U16-tränaren Armin Samandi.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här

På bilden: Jakob Eriksson | Högerback | U17.

 

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch: ÖIS – Gefle IF 11 maj

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic