Nyheter


Akademisvepet

13 juni 2018

U19 slog de regerande mästarna Elfsborg och knappar in i slutspelsjakten. U17 hade en tung vecka med dubbla förluster och har längre ingen chans att nå slutspelet. U16 kämpade på, men föll med uddamålet mot serieledarna Helsingborgs IF.

U19 Allsvenskan
IF Elfsborg – ÖIS 0-2
ÖIS målskyttar: Socras Lutonda 2.

U19 bärgade sin tredje raka seger när laget tog en tung och meriterande bortaseger mot de regerande mästarna Elfsborg. Båda målen prickades in av Socras Lutonda. Anfallaren gjorde ett mål i vardera halvlek. Först i 38:e minuten och sedan i den 65:e minuten. Närmast väntar nu ett derby hemma mot Häcken på lördag 13.00. En perfekt uppladdning inför a-lagets match hemma mot Gamla Ullevi 18.00.

Tabell och spelschema för U19 Allsvenskan finner du här

U17 Allsvenskan
IF Elfsborg – ÖIS 4-1
ÖIS målskyttar: Simon Broberg.

Falkenbergs FF – ÖIS 4-2
ÖIS målskyttar: Vilgot Albért, Simon Broberg.

U17 hade en tung vecka med två matcher, två förluster och 3-8 i målskillnad. På nationaldagen föll laget med 1-4 borta mot Elfsborg. ÖIS inledde starkt och tog även en tidig ledning genom Simon Broberg. Boråsarna vände dock matchen och avgick med en stabil 4-1-seger.

I helgen var det dags för en ny bortamatch, denna gång mot Falkenbergs FF. Även här blev det en sur förlust. Falkenberg tog en ledig ledning som ÖIS förvisso svarade snabbt på med en kvittering endast fyra minuter senare. När det blåstes av för halvtid hade dock Falkenberg ledningen med 3-1. Med en kvart kvar att spela gav Simon Broberg ÖIS nytt hopp med sin 2-3-reducering. Hemmalaget punkterade däremot matchen endast fem minuter senare när slutresultatet 4-2 fastställdes. I och med veckans resultat försvann U17-lagets chanser på att nå slutspelet. Med två matcher kvar att spela kan ÖIS inte nå topp sju som krävs för att få spela i höstens slutspelsserie.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan finner du här

U16 Nationell Serie
ÖIS – Helsingborgs IF 1-2
ÖIS målskyttar: Milos Marinkovic.

Helsingborg tog ledningen redan efter sex minuter och hade en 2-0-ledning i halvtidspausen. ÖIS reducerade till 1-2 i inledningen av andra halvlek genom Milos Marinkovic, men kunde inte få in en kvittering. Därmed blev det en knapp uddamålsförlust mot serieledarna Helsingborgs IF. I nästa match väntar serietvåan Halmstads BK på bortaplan på söndag.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här

På bilden: Socras Lutonda | Anfallare | U19

 

Missa inte!

Biljetter till ÖIS – Norrby IF 16 juni

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic