Nyheter


Akademisvepet

U19 plockade sin fjärde raka seger i jakten på en slutspelsplats. Serietvåan BK Häcken besegrades med 3-1. U17 kryssade mot IFK Norrköping medan U16 föll tungt mot Halmstads BK.

U19 Allsvenskan
ÖIS – BK Häcken 3-1
ÖIS målskyttar: Tim Stolt Hermansson, Wilmer Simonsson, Sebastian Olsson.

U19 har verkligen hittat formen och fixade sin fjärde raka seger i jakten på en slutspelsplats. Vinsten mot den regerande U19-mästarna Elfsborg följdes upp med en härlig 3-1-seger hemma mot serietvåan BK Häcken. Trots underläge i halvtid såg ÖIS till att vända på steken genom två snabba mål i inledningen av andra halvlek innan spiken i kistan kom i matchens sista minut. Med en match mindre spelad är ÖIS två poäng från topp sju som innebär slutspelsplats. I nästa omgång nästa vecka är det serieledarna Halmstads BK som väntar på bortaplan.

Tabell och spelschema för U19 Allsvenskan finner du här

U17 Allsvenskan
ÖIS – IFK Norrköping 1-1
ÖIS målskyttar: Simon Broberg.

U17 delade på poängen med fjärdeplacerade IFK Norrköping efter 1-1. ÖIS mål prickades in av Simon Broberg som därmed har nätat i fem raka matcher, hans sjunde mål totalt den här säsongen. Nu återstår endast en match i vårsäsongen. ÖIS missar som bekant slutspelet och får istället sikta in sig på att säkra kontraktet i nedflyttningsserien som innehåller sju lag från den södra serien och sju lag från den norra serien. Måndagen 25 juni spelar U17 sista matchen, ett derby hemma på ÖIS-gården mot IFK Göteborg.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan finner du här

U16 Nationell Serie
Halmstads BK – ÖIS 8-3
ÖIS målskyttar: Milos Marinkovic, Hannes Simonsson, Victor Johansson.

Det blev en svidande förlust nere i Halmstad mot serietvåan. I halvtid var det underläge 1-5. Andra halvlek var jämnare målmässigt där ÖIS i slutet på matchen snyggade till siffrorna aningen. På lördag är det en ny chans att studsa tillbaka direkt när det vankas hemmamatch mot Ängelholm.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här

På bilden: Simon Broberg | Anfallare | U17

 

Missa inte!

Biljetter till ÖIS – Jönköpings Södra IF 26 juni
Kolla in vår webshop Store 1887