Akademisvepet - Örgryte Fotboll

Akademisvepet

Tre segrar på fyra försök och hela 22 gjorda mål blev facit för akademilagen. Både U19 och U17 höll dessutom nollan. U16 åkte på en storförlust under veckan, men revanscherade sig direkt med en jätteseger i helgen.

U19 Division 1 Södra Götaland
BK Olympic – Örgryte IS 0-5
ÖIS målskyttar: Marwin Leidewall 2, Theodor Hult-Berényi, Sebastian Olsson, Självmål.

U19 har verkligen prickat in formen. Laget tog sin femte raka seger när Malmölaget BK Olympic besegrades med klara 5-0 nere i Skåne. Därmed höll Marcus Alexandersson lagets sjätte nolla för säsongen. Laget har endast släppt in fem mål på nio matcher, minst av samtliga lag. ÖIS är även seriens målgladaste lag med 35 fullträffar, ett snitt på nästan fyra mål per match.

– Det var en bra seger efter en tuff och jämn första halvlek. Vi hade en del svårigheter med deras passningsspel och presspel. De var bättre än många andra lag i serien. Det var skönt att vi ändå bibehöll lugnet och fortsatte med vårt spel. När väl första målet kom slappnade vi av ännu mer och sen rullade det bara på. Olympic är ett bra lag och det är nog många som kommer att få problem där nere. Formen är väldigt god. Vi har fått till ett bra, aggressivt och vettigt försvarsspel. Vi släpper inte till många chanser och sen har vi en duktig målvakt som bakom backlinjen. Samtidigt har vi fått ett lugn i vårt anfallsspel, vi har förstått att en match är 90 minuter och att lägena kommer att komma. Men form är en färskvara och det säger jag till killarna hela tiden. Det är hårt jobb som krävs för att bibehålla formen. Det är faktiskt så att vi har ökat ännu mer nu. Men visst är det lättare att jobba när man vinner, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Örgryte IS – Örebro SK 4-0
ÖIS målskyttar: Sebastián Moya, Zakaria Rhya, Tyler Sernling, Mohamed Said.

U17 tog sin andra raka seger när Örebro avfärdades med stabila 4-0 på hemmaplan. Därmed har laget finfina sex poäng och 8-1 på sina två senaste matcher. Härnäst väntar serieledarna Elfsborg på bortaplan. Boråsarna har inlett säsongen på ett strålande sätt med åtta vinster och en oavgjord på de inledande nio omgångarna.

– Vi började lite knackigt, men efter 10-15 minuter var det vi som styrde hela matchen och hade väldigt mycket bollinnehav, säkert 70-30. Vi hade jobbat med speluppbyggnad hela veckan och vi gjorde nog vår bästa match hittills mot Örebro. Jag är väldigt nöjd med insatsen och hur vi spelade oss fram i banan matchen igenom. Första målet vi gjorde var väldigt snyggt. Vi spelade ut bollen till Kevin (Fransson) som passade vidare till Momo (Mohamed Said) som sökte sig ner till kortlinjen. Han spelade sedan tillbaka bollen till Tyler (Sernling) som slog ett inlägg. Sebastián (Moya) tog ner den på bröstet och bara lade in bollen i mål. Tyler gjorde också ett fint mål då han stack i djupled och lobbade in bollen i mål. Sedan gjorde även Zakaria (Rhya) ett straffmål innan halvtid. Då kändes matchen nästan klar, men det är 45 minuter kvar att spela. Vi fortsatte att äga väldigt mycket boll och kunde ha gjort ett par fler mål om vi satte våra chanser. Till slut kunde Momo göra 4-0 efter lite flipperspel på en hörna. Jag är väldigt nöjd med prestationen och våra mål. Vi har tagit viktiga poäng de här två senaste matcherna som vi verkligen behöver, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Nationell Serie
IK Zenith – Örgryte IS 8-2
ÖIS målskyttar: Negasi Kinfe, Simon Broberg.

Örgryte IS – IK Oddevold 11-0
ÖIS målskyttar: Jonas Persson Abidi 4, Simon Broberg 3, Albin Qela 3, Jakob Eriksson.

U16 hade några svängiga dagar förra veckan. Först blev det en tung 2-8-förlust mot serieledarna IK Zenith. U16 studsade dock tillbaka på bästa möjliga sätt genom att besegra IK Oddevold med hela 11-0 efter bland annat fyra mål av anfallaren Jonas Persson Abidi. Matchen bjöd även på två tremålsskyttar i form av Simon Broberg och Albin Qela.

– Matchen mot Zenith är ingen rolig match från vår sida. Vi släppte in sex mål på fasta situationer där vi…nä, jag har faktiskt inget svar på varför vi släpper in sex mål på det sättet, men det gör vi. Då är det väldigt svårt att vinna matchen. Det är bara att glömma. Andra matchen mot Oddevold gick bättre. Vi är starka hemma där vi har vunnit samtliga våra tre matcher denna säsong. Oddevold är inget dåligt lag, de har tagit sina poäng och gjort det bra. Men nu var det proppen ur för oss och vi hade faktiskt bud på fler mål då vi hade fem-sex frilägen som vi bränner. Vi visade att vi är ett bra fotbollslag och kan spela bra fotboll vilket är väldigt kul att se. Det var skönt att studsa tillbaka så fort. Vi ligger kvar som fyra på vår slutspelsplats som vi vill behålla. Nu har vi två hemmamatcher på raken mot Vänersborg och Häcken där vi ska försöka fortsätta med den fina hemmatrenden, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Simon Broberg, Anfallare U16.

 

Biljetter till Örgryte IS – Dalkurd 12 juni

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn