Nyheter


Akademisvepet

13 juni 2017

Än en gång stod akademilagen för en väl genomförd helg. Både U19 och U17 segrade. U19 befäste sin ledning genom en vinst mot Kristianstad. Samtidigt vände U17 ett 0-2-underläge – igen. Nu var det Halmstad som besegrades.

U19 Division 1 Södra Götaland
Kristianstad FC – Örgryte IS 2-5
ÖIS målskyttar: Marwin Leidewall 4, Mohamed Said.

U19 bara kör för tillfället. Laget inkasserade sin sjunde raka seger när Kristianstad besegrades med 5-2. Skåningarna hade dock ledningen med både 1-0 och 2-1 innan ÖIS och Marwin Leidewall smällde in fyra bollar i andra halvlek. Därmed toppar ÖIS serien, sex poäng före Helsingborg som har en match mindre spelad.

– Det är en riktigt bra match rätt igenom. Vi spelade en bra fotboll och anföll som vi ville. De tar i och för sig ledningen med 1-0 och 2-1 på grund av misstag från vår sida. Trots att vi låg under i halvtid var vi nöjda med vår halvlek. Vi pratade i pausen om att Kristianstad har släppt in mycket mål i andra halvlek samtidigt som vi sa att vi är starka i andra halvlek och gör mycket mål. Vi var inte stressade alls och vi bara fortsatte att spela. I andra lyckades vi också med att göra målen och vända matchen. Det var en bra match under alla 90 minuter. Nu har vi sju raka segrar och det är en svit som vi gärna ser fortsätter. Det bygger mycket på att vi tar jobbet, tar ansvar och är professionella. Det är väldigt kul att se killarna spela just nu, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Örgryte IS – Halmstads BK 3-2
ÖIS målskyttar: Alexandros Kiourtsidis 2, Tyler Sernling.

U17 fortsätter att visa en fantastisk karaktär och lagmoral. För andra matchen i rad vände laget ett 0-2-underläge till seger 3-2. Denna gång var det Halmstad som stod för motståndet på ÖIS-gården. På endast åtta minuter i andra halvlek lyckades ÖIS peta in tre mål och vända på steken. Lagets fjärde raka seger i U17 Allsvenskan och klättrar ytterligare en placering. ÖIS ligger numera på en fin sjätteplats i tabellen som nykomlingar.

– Jag är väldigt nöjd med spelet och resultatet i våra två senaste matcher. Nu mot Halmstad var vi inte lika bra och hade en del problem i uppspelsfasen och att spela oss ut från deras press. Halmstad var ett bra, gediget och stabilt lag som var välorganiserade. Vår första halvlek var inte särskilt bra spelmässigt. Vi hade det tufft att hålla ihop laget. De fick 1-0 efter lite för dålig press av vår sida och vi låg under med det i halvtid. I andra halvlek försöker vi att hitta rätt med lite byten och precis som i de tidigare matcherna blir det ett mer böljande spel i andra halvlek. Halmstad kunde dock göra 2-0 när vi tappade lite positioner. Sen bytte vi in Sandi Sakic och efter det började vändningen. Sandi kom runt på sin kant och spelade in bollen längs marken till Alexandros (Kiourtsidis) som kom in i halvtid. Han bredsidade in bollen till 1-1. Kort efter gör vi nästan ett exakt likadant mål. Sandi spelar in bollen längs marken från sin kant till Tyler (Sernling) som tar emot och petar in kvitteringen. Sen bytte vi även in Carl Forssell och får ytterligare ett mål. Calle fick en djupledsboll och kommer förbi sin motståndare. Han spelar sen snett in och bakåt till Alexandros som drar in den. Det är tre bra omställningar, tre fina mål som kommer till efter bra prestationer, det är riktigt bra gjort. Sen har vi, igen, en fin utdelning på våra byten. Med två mål och tre assist. Vi pratade om avgörare förra matchen och nu gör de det igen. Det är väldigt kul att vi har en sådan bredd i truppen att vi kan ha en sådan otroligt bra bänk med spelare som kan ändra en matchbild när vi kör fast. Det är väldigt roligt att se. Det var fjärde raka segern, vi tar verkligen vara på våra chanser nu. Innan har vi missat för många chanser, nu sätter vi dem. Vi är mer rejäla och distinkta inne i boxen. Vi vinner för att vi har en bra lagmoral och gör rätt saker i offensivt straffområde. Det är gott med fyra raka och vi är nu på stabil mark i serien. Vårt stora mål i år är att hålla oss kvar i allsvenskan som nykomlingar. Nu får vi lite arbetsro vilket är skönt, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

På bilden: Marwin Leidewall, Anfallare U19.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Degerfors IF 22 juni

 

Text: Johan Velagic