Nyheter


Akademisvepet

19 juni 2017

U19 ångar på och tog åttonde raka segern. U17 likaså när femte raka segern bärgades. För U16 blev däremot Häcken för svåra på hemmaplan.

U19 Division 1 Södra Götaland
Högaborgs BK – Örgryte IS 1-9
ÖIS målskyttar: Mohamed Said 4, Marwin Leidewall 3, Sebastian Olsson, Jonatan Sahrman.

U19 tog en ny storseger. Högaborg avfärdades med galna siffrorna 9-1. U19 fullständigt öser in mål för tillfället. 48 totalt på elva omgångar, överlägset bäst i serien. ÖIS toppar fortsatt serien före Helsingborg. U19 har nu radat upp imponerande åtta raka segrar. Ett annat glädjebesked är att lagkaptenen Christoffer Randsalu var tillbaka på planen igen och gjorde sin första match för i år efter sina skadebekymmer.

– Det var verkligen en storvinst. Jag var lite orolig innan vi åkte ner till Skåne för att Högaborg ligger rätt långt ner i tabellen, men spelarna var koncentrerade direkt från start. Vi gör en av våra bättre matcher för i år, speciellt de första 70 minuterna. Vi hade även vår lagkapten Christoffer Randsalu tillbaka igen, det var väldigt skönt. Han spelade första halvlek och låg faktiskt bakom två mål. Han kom in med en härlig energi och är viktig för laget. Han är en stor anledning till att varför vi var så skärpta, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Jönköpings Södra IF – Örgryte IS 2-3
ÖIS målskyttar: Sebastián Moya 3.

3-2 verkar vara ett gångbart resultat för U17. För tredje matchen i rad vann laget sin match med just det resultatet. Denna gång var det Jönköpings Södra som besegrades efter att Sebastián Moya prickat in alla målen. U17 har numera fem raka vinster och befäster därmed sin sjätteplats i tabellen och knappar in på närliggande lag.

– 3-2 igen, men denna gång lång vi inte under som de tidigare matcherna. Det var en väldigt konstig match med dåliga förutsättningar. Det var ingen bra konstgräsplan, det blev som en gryta när solen låg på. Det var väldigt varmt. Dessutom hade vi en tunn trupp med flera spelare borta, vi hade bara fyra spelare på bänken varav två var U16-spelare. Det är strongt att vi vinner med tanke på det. Det var inte mycket som stämde i spelet, men det vi tar med oss är egentligen tre snygga mål som vi gör. Sebastián Moya gjorde alla vilket är kul för honom. Först vände och vrickte han innan han skjuter in bollen i mål med ett långskott. I andra halvlek får han en fin djupledsboll av Jonas Persson Abidi och rundar målvakten och slår behärskat in den i mål. 3-0 gör Jonas en ny assist när han spelade bollen snett in och bakåt till Moya som bara rakar in den. Det var kul att se Jonas och även Jakob Eriksson från U16 som kom in och gjorde det bra. Det var bra prestationer vid målen, men annars är vi för långa i laget och gör många individuella försvarsmisstag. Det var ingen bra prestation, men vi gör rätt saker inne i boxen. Samtidigt är det starkt i sig att vinna fast än man inte spelar på topp. Nu har vi en match kvar innan mot Gais innan sommaruppehållet. Den vill vi absolut inte förlora på hemmaplan. Normalt ska vi ta dem. Vi är bättre än Gais, det vet vi om, men sen måste jobbet göras också i 90 minuter, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Nationell Serie
Örgryte IS – BK Häcken 1-4
ÖIS målskyttar: Ted Wästfelt.

U16 föll hemma i derbyt mot Häcken med klara 1-4. Därmed är laget kvar på en femteplats, men fortfarande med i jakten på den fjärde och sista slutspelsplatsen. Härnäst väntar Halmstad på bortaplan.

– Häcken var bättre än oss. En bra dag kan vi matcha dem, tyvärr hade vi inte den dagen i söndags. Häcken hade mer boll, var kreativa och helt enkelt bättre. Vi får släppa detta nu och sikta vidare mot kommande matcher och göra det bättre då, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Christoffer Randsalu, Mittback U19.

 

Biljetter till vårsäsongens sista match: Örgryte IS – Degerfors IF 22 juni

 

Text: Johan Velagic