Akademisvepet - Örgryte Fotboll

Akademisvepet

U19 ångar på och tog åttonde raka segern. U17 likaså när femte raka segern bärgades. För U16 blev däremot Häcken för svåra på hemmaplan.

U19 Division 1 Södra Götaland
Lerums IS – Örgryte IS 0-5
ÖIS målskyttar: Mohamed Said 3, Självmål 2.

U19 fortsätter rada upp storsegrar på löpande band. Nu blev det klara 5-0 borta mot Lerum. Efter nio raka segrar toppar laget serien sex poäng framför Helsingborg som fortfarande har en match mindre spelad. ÖIS har imponerande +43 i målskillnad. 53 gjorda mål och 10 insläppta på 12 matcher. Laget tar semester som obesegrad serieledare innan Eskilsminne kommer på besök 29 juli.

– Det var en bra avslutning vi fick till på vårsäsongen. Jag var lite orolig inför matchen då vi hade sex spelare som var bortresta på skolresor. Vi ställde upp med ett ganska ungt lag, men vi gjorde det bra ändå. Det var en jämn första halvlek som vi ledde med 1-0 efter ett tidigt mål och i slutet av halvleken fick de en utvisad med. I andra halvlek rullade det, som så många gånger tidigare denna säsong, på med flera mål i andra halvlek och vi vann till slut med 5-0. Vårsäsongen har gått väldigt, väldigt bra. Både spel- och resultatmässigt. Vi hade två bottennapp i början av säsongen mot Eskilsminne och Norrby, men generellt har vi haft en hög och jämn nivå med bra resultat. Vi har satt oss i ett bra läge inför hösten nu, säger U19-tränaren Robert Vilahamn.

Tabell och spelschema för U19 Division 1 Södra Götaland finner du här.

 

U17 Allsvenskan Södra
Örgryte IS – Gais 7-0
ÖIS målskyttar: Mohamed Said 3, Kevin Fransson, Tyler Sernling, Hugo Melander, självmål.

U17 avslutade vårsäsongen i stor stil. Gais besegrades i derbyt med hela 7-0. Detta efter bland annat ett hattrick av Mohamed Said. Hans andra på lika många dagar då han även smällde in tre bollar för U19 mot Lerum. Därmed har U17 vunnit de sex senaste matcher. Som nykomlingar placerar sig laget på en finfin femteplats i U17 Allsvenskan. Nu väntar en kort sommarledighet innan nästa match spelas 29 juli borta mot Falkenberg.

– Vi visste att vi ett bättre lag än Gais, men sen ska det ju spelas om det också. Precis som i alla matcher gäller det att man går ut och gör jobbet. De var ganska jobbiga första 20-25 minuterna, men sen gör vi 1-0 och 2-0 nära inpå. och de tappar ganska omgående. Vi trummade på i första halvlek och var spelmässigt kanske lite bättre än i de två senaste matcherna utan att skapa jättemycket. I andra halvlek blev det mer en explosion. Vi sprang sönder Gais och kunde kontra och hota dem i djupledsspelet. De orkade inte stå emot och tappade successivt i takt med att målen ramlade in. 7-0 hade vi inte räknat med, men vi gör en grym andra halvlek. Det var en skön derbyseger och det är skönt att segersviten fortsätter. Vi har gjort en stark vår. I de första matcherna kände vi oss lika bra spelmässigt som motståndarna, men fick inte riktig utdelning. Vi pratade om att bara fortsätta jobba på så kommer det komma och det gjorde det med. Vi har blivit mer effektiva framför mål och kommit in i tempot.. Vi har ett bra självförtroende, vi vet hur vi vill spela och det är flera spelare som har tagit kliv, säger U17-tränaren Steve Nilsson.

Tabell och spelschema för U17 Allsvenskan Södra finner du här.

 

U16 Nationell Serie
Halmstads BK – Örgryte IS 2-1
ÖIS målskyttar: Jonas Persson Abidi.

U16 avslutade vårsäsongen med en snöplig bortaförlust mot Halmstad. Laget går in i sommaruppehållet som tabellfemma, fem poäng upp till en slutspelsplats. Nästa match spelas 13 juli hemma mot IFK Göteborg.

– Man vet aldrig riktigt vilket lag man får möta i U16-serien. Nu kom Halmstad med ett väldigt starkt lag med många U17-spelare. Med tanke på att det var några spelare som är med i 01-landslaget stod vi upp bra. Vi hade ledningen, men orkade inte riktigt mot slutet. Det är inte kul att förlora, men vi är nöjda med prestationen. Vår säsongen har varit väldigt upp och ned. Vi inledde säsongen knackigt då vi hade extremt många skadade. Sen hade vi en bra period med fyra segrar på fem matcher och vi är starka hemma på ÖIS-gården. Vi har släppt in väldigt mycket mål och det är något vi vill förbättra. Samtidigt är vi nöjda med anfallsspelet då vi gjort många mål, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Tabell och spelschema för U16 Nationell Serie finner du här.

 

På bilden: Mohamed Said, Anfallare U19/U17.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn