Nyheter


Akademisvepet – P17 till finalspelet i Ligacupen

På bilden: Alessandro Bartoli | 2002 | Anfallare P17
På bilden: Alessandro Bartoli | 2002 | Anfallare P17

Två derbyvinster av tre möjliga blev förra veckans facit för akademin i Ligacupen. P19 besegrade IFK Göteborg med 3-1. P17 vann en dramatisk gruppfinal mot BK Häcken och är klara för finalspel i Ligacupen. P16 åkte på en uddamålsförlust mot Gais.

P19 Ligacupen – Slutspel
IFK Göteborg – ÖIS 1-3
ÖIS målskyttar: Jonathan Liljedahl 2, Herman Sjögrell.

P19 avslutade slutspelet i Ligacupen i stil. Laget följde upp 3-0-triumfen mot Helsingborgs IF med en 3-1-seger i derbyt mot IFK Göteborg. Det var dock de blåvita som tog ledningen i matchen genom unge Edwin Andersson efter knappa kvarten, men ÖIS skulle komma tillbaka. Först kvitterade Herman Sjögrell efter dryga halvtimmen efter ett långskott med sin magiska vänsterfot. Strax innan halvtidsvilan såg Jonathan Liljedahl till att ÖIS gick upp i ledningen till 2-1. I andra halvlek ökade sedan samma Liljedahl på till 3-1 som även blev slutresultatet i derbyt, anfallarens fjärde mål på de två senaste matcherna. I och med vinsten slutade ÖIS på sex poäng vilket gav en tredjeplats i slutspelsgruppen. P19 har därmed spelat färdigt i Ligacupen för den här gången.

Tabell och spelschema för P19 Ligacupen finner du här

P17 Ligacupen – Slutspel
ÖIS – BK Häcken 2-1
ÖIS målskyttar: Aksel Ayan, William Svensson.

I en smått osannolik dramatisk match gick P17 till slut segrande i gruppfinalen mot BK Häcken. Med matchens sista spark skickade inhopparen William Svensson in 2-1 och ÖIS vidare till finalspelet i Ligacupen. Detta direkt efter att ha åkt på ett baklängesmål på tilläggstid till 1-1. Dessförinnan hade mittbacken Aksel Ayan gett ÖIS ledningen i matchen med 1-0 på en frispark. I och med segern är ÖIS klara för finalspelet 23-24 mars som avgörs i Prioritet Serneke Arena.

» Läs mer om matchen, se frisparksmålet, glädjevrålen, segersången och segerintervjun

Tabell och spelschema för P17 Ligacupen finner du här

P16 Ligacupen – Slutspel
Gais – ÖIS 3-2
ÖIS målskyttar: Mattias Bahno, självmål.

För första gången sedan Ligacupen introducerades lyckades ÖIS ta sig vidare till slutspelet i samtliga tre åldersklasserna. P16 avslutade sitt cupäventyr med ett derby borta mot Gais. ÖIS tog ledningen i matchen genom ett självmål redan i den 12:e minuten, Gais replikerade dock direkt och kunde kvittera till 1-1 tre minuter senare. I andra halvlek tog ÖIS åter ledningen i matchen, denna gång var det Mattias Bahno som höll sig framme och gjorde 2-1. Gais skulle än en gång komma tillbaka. Först kvitterade laget till 2-2 och i slutminuterna gjorde Gais även matchavgörande 3-2.

Tabell och spelschema för P16 Ligacupen finner du här

Missa inte!

Biljetter till Genrepet 23 mars

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Bortakortet 2019 – Häng med ÖIS på bortaplan

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887