Nyheter


Akademisvepet: P19 med ny tung seger

På bilden: Tobias Almerskär | 2000 | Mittback P19
På bilden: Tobias Almerskär | 2000 | Mittback P19

Två matcher och lika många vinster. Det blev facit för akademin i helgen. P19 tog en blytung seger borta mot Ängelholm och är ytterst nära att säkra det allsvenska kontraktet. Samtidigt vann P16 sin match borta mot Vinbergs IF.

P19 Allsvenskan
Ängelholms FF – ÖIS 1-4
ÖIS målskyttar: Tobias Almerskär 2, Tim Stolt Hermansson, självmål

P19 följde upp förra helgens viktiga 3-0-vinst mot IFK Värnamo med en ny viktig seger borta mot Ängelholms FF  med 4-1. Mittbacken Tobias Almerskär gav ÖIS ledningen med 1-0 redan efter en kvart. Endast åtta minuter senare ökade Tim Stolt Hermansson på till 2-0 och strax innan halvtidsvilan kom även 3-0 genom ett självmål. Efter dryga timmens spel reducerade Ängelholms FF till 3-1. I slutet av matchen klev Almerskär fram igen och fastställde slutresultatet till 4-1 med sitt andra mål för dagen. ÖIS tog därmed ett jättekliv mot ett nytt allsvenskt kontrakt. Ett poäng till och ÖIS spelar i P19 Allsvenskan 2020.

Tabell och spelschema för P19 Allsvenskan finner du här

P16 Nationell Serie
Vinbergs IF – ÖIS 1-2
ÖIS målskyttar: Felix Reichenberg, Junior Musa

P16 har imponerat under B-slutspelet. Efter fyra matcher toppar laget serien med två vinster och två kryss. I helgen besegrades Vinbergs IF på bortaplan. Hallänningarna tog ledningen i den 22:a minuten på straff och ledde i halvtid med 1-0. Efter en dryg timmes spel var det ÖIS tur att få en straff. Felix Reichenberg blev fram, brände straffen, men var påpassligt på returen och kvitterade till 1-1. Bara minuter senare gav Junior Musa ÖIS ledningen med 2-1 i den 73:e minuten. En ledning som laget aldrig släppte. Nästa helg avslutas seriespelet med bortamatch mot Ängelholms FF.

Tabell och spelschema för P16 Nationell Serie finner du här

Missa inte!

» Säkra din plats till ÖIS-galan 23 november

» ÖIS Member – En ny digital plattform för ÖIS:are