Nyheter


Albin Skoglund: ”Gubbarna i laget är taggade”

30 juli 2017

Inlånade Albin Skoglund har nu tillbringat cirka två veckor i ÖIS. 20-åringen fick direkt förtroendet från start mot Helsingborg. Nu hoppas han att få göra hemmadebut mot Norrby på måndag.

Hur har första tiden i ÖIS varit?
– Den har varit jättebra. Det har varit jättekul att få komma hit. Så det känns jättebra, säger Albin Skoglund.

Du gick in direkt i startelvan borta mot Helsingborg. Hur var det?
– Det var så klart jättekul att få spela. Det är det man har längtat efter. Sen gick kanske inte matchen jättebra, men det var väldigt kul att spela, säger Skoglund.

Hur kändes det för egen del?
– För egen del kändes det så där. Jag kom inte in i det kände jag. Det blev mest springa och försöka att jobba sig in i matchen. Jag hoppas att det kan bli bättre till nästa gång.

Du startade som anfallare längst upp tillsammans med Johan Elmander. Hur funkade ert samarbete tycker du?
– Det funkade okej tycker jag. Vi har inte haft så många träningar tillsammans. Det är en väldigt duktig fotbollsspelare så det kändes ändå okej, men jag tror att även det kan bli mycket bättre.

Nästa match är nu på måndag hemma mot Norrby, tankar inför det?
– Det känns rätt bra. Vi har haft några bra träningar här nu. Gubbarna i laget är taggade. Det var ingen bra match mot de (Norrby) senast vad jag har hört. Det kan nog gå väldigt bra nu, det hoppas jag.

Hur ser du på dina chanser till att starta den matchen och resten av höstsäsongen?
– Det beror på hur jag är på träningar och hur jag spelar. Sen hoppas jag så klart att jag får vara med och spela. Men som sagt, det beror helt och hållet på hur det går för mig på träningar och matcher när jag väl får chansen.

Tack och än en gång, välkommen till ÖIS.
– Tack så mycket.

 

Biljetter till Örgryte IS – Norrby IF

Möt Albin Skoglund i en lite längre intervju

 

Text: Johan Velagic