Nyheter


Alessandro Bartoli kallad till landslagsläger med Future Team

13 oktober 2017

Ny glädjande nyhet. Akademin har plockat fram ytterligare en landslagskille. I veckan blev anfallaren Alessandro Bartoli kallad till Future Team-läger för spelare födda 2002.

Tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow har kallat 33 spelare födda 2002 till ett läger på Bosön. I veckan presenterades truppen, den första uttagningen av Future Team för 02:orna. Ett av namnen är Alessandro Bartoli från ÖIS.

Alessandro Bartoli är född 2002 och spelar främst som anfallare, men fungerar även bra som ytter. Under året har ynglingen varvat spel i P15-laget och U16-laget som tog sig till A-slutspelet under hösten.

– Det är P15-tränaren Pontus Wahlbäck som ska ha mycket beröm för utbildningen av Alessandro. Det är en duktig spelare som har varit uppe i U16 en hel del och gjort det bra. Han har en väldigt intensiv spelstil och är väldigt snabb. Han har ett bra kombinationsspel och kan utnyttja sin fart. Det är hans främsta styrkor, säger U16-tränaren Nicholas Wallin Nastaj.

Lägret hålls på Bosön 20-22 oktober. Spelarna kommer där att träna samt få utbildning i bland annat både taktik och kost.

Future Team är relativt nytt inom svensk fotboll och är en utvidgad landslagsverksamhet för unga spelare med sen fysisk utveckling. Läs mer om Future Team.

ÖIS säger grattis till Alessandro för uttagningen. Stort lycka till på lägret!

 

Var med och stötta Enkronasmatchen mot Gefle 16 oktober

 

Text: Johan Velagic