Nyheter


Ändringar i spelartruppen

Sent i går lördag blev det klart med en utlåning och en värvning i ÖIS spelartrupp. Alibek Aliev lånas ut till Dalkurd under hösten. Samtidigt värvas Allan Mohideen in säsongen ut.

Under sista dagen under transferfönstret blev det klart med en spelare in och en spelare ut i ÖIS a-lagstrupp.

Anfallaren Alibek Aliev som anslöt till ÖIS inför säsongen lånas ut till Dalkurd i Allsvenskan. Lånet sker direkt och sträcker sig över säsongen.

– Det är roligt för Alibek att han uppmärksammas av en allsvensk klubb. Vi har en stark tro på Alibek, men han har inte fått så mycket speltid på grund av spelsättet vi har haft. I Dalkurd kommer han till ett lag som troligtvis kommer använda två anfallare vilket ger honom nya möjligheter. Vi hoppas att han kommer utvecklas ännu mer där för framtiden, säger Thomas Askebrand.

Spelaren in är Allan Mohideen som blir ÖIS fjärde sommarvärvning i år. Den mångsidige 24-åringen skrev i går lördag på ett kontrakt hösten ut och blir spelklar till omgång 19 i matchen mot IFK Värnamo.

– Allan är en väldigt mångfacetterad lille som kan spela på många olika positioner. Vi ser honom främst som en wingback där han i första hand kommer att konkurrera under hösten, säger Thomas Askebrand.

Allan började spela fotboll som knatte i Kållereds SK. Ungdomsåren spenderade han i IFK Göteborg. 2013 gjorde han sin seniordebut i Qviding i Division 1 där det blev två säsonger.

Därefter avverkade han debuten i svensk elitfotboll när han gjorde två säsonger i Ljungskile SK i Superettan. I fjol återvände han till Division 1 då han spelade i Utsiktens BK. Inför årets säsong gick han till Gais innan kontraktet bröts i sommar.

På meritlistan har han även en landskamp för Irak från 2016.

ÖIS Fotboll hälsar Allan varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

Missa inte!

Var med när det avgörs – Boka ditt halvårskort i dag
Biljetterna till Originalderbyt släppta – Säkra din plats i dag
Nästa hemmamatch: Helsingborgs IF 14 augusti