Nyheter


Anton Andreasson klar för ÖIS Fotboll

Anton Andreasson lämnar Östers IF till förmån för svensk fotbolls pionjärer Örgryte IS. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.

Anton Andreasson fick sin fotbollsfostran i IF Elfsborg där han tog sig hela vägen upp till A-laget, ett A-lag i vilket spenderade två säsonger innan det blev en flytt till Pro Patria i italienska Serie D. Sejouren i Italien blev dock bara ett årig. Efter ett år i Italien vände Anton hem till Sverige och Jönköpings Södra i augusti 2017.

Väl i Jönköping var dock olyckan snabbt framme. 15 minuter in i debuten i Svenska Cupen på Ruddalen mot Utsiktens BK fick han likt Simon Nilsson lämna planen med en korsbandsskada. Kontraktet förlängdes dock rehabtiden ut men sommaren därefter bar resan vidare till Östers IF. Första hösten i Öster innebar 10 framträdanden, fem starter och tre assist, något som gjorde att han belönades med ett nytt kontrakt.

Fjolårssäsongen blev Antons första hela säsong efter korsbandsskadan och den vänsterfotade innermittfältaren fick tillslut visa vad han kunde. Östers IF krigade förra säsongen i botten av superettan men för Anton Andreasson var säsongen ändå lyckad. Innermittfältaren var tongivande för sitt lag i flertalet matcher med sitt intensiva arbete och sin vänsterfot på det centrala mittfältet.

Med den säsongen i bagaget tar Anton nu klivet till svensk fotbolls föregångare Örgryte IS.

 

Anton Andreasson

– Det känns bra, skitbra. Skönt att allt är löst och alla bitar är på plats. Ska bli kul att köra igång den 4 januari. ÖIS är ju en klubb jag mött många gånger det har alltid varit en bra och respekterad klubb. Calle Wede och Anton Lans har jag ju spelat med men även andra vänner jag har som tidigare varit i klubben har alltid pratat gott om ÖIS. Jag är taggad!

Igor Krulj, sportchef ÖIS

– Anton är en hårt arbetande mittfältare med en fin vänsterfot som tillfört väldigt mycket till laget i alla klubbar han varit i. En spelare som man kan alltid förlita sig på att han kommer tillföra ett jobb av högsta klass utifrån hans förutsättningar.

Vi hälsar Anton Andreasson varmt välkommen till Sällskapet.

FAKTA
Namn: Anton Stefan Andreasson
Född: 26 juni 1993
Position: Central mittfältare
Tidigare klubbar: IF Elfsborg, Pro Patria (Italien), Jönköpings Södra

Missa inte!

» Första träningen 2020

» Köp årskort 2020