Nyheter


Araba: ”Försökte vara den ”beast” jag är”

10 augusti 2017

Hakeem Araba gjorde sin första start för ÖIS. Precis i matchöppningen drabbades dock Rödblått av en utvisning. Vilket gjorde att Araba spelade som ensam anfallare mot BP:s fyrbackslinje. En tuff utmaning för 102 kilo-anfallaren.

En o-2-förlust mot BP. Vad är dina tankar så här direkt efter slutsignal?
– Det var lite blandade känslor inför matchen. Vi kände oss säkra på att vi kunde få med oss ett bra resultat. Jag kände mig säker på att vi kunde få ut något av matchen, men det var väldigt svårt efter det röda kortet efter bara fem minuter. Det dödade hela spelplanen för oss. De gillar att spela bollen så vi försökte pressa dem, men det blev svårt. Vi försökte att skapa lite chanser, men de gillar att hålla i bollen och när de spelar elva mot tio i 85 minuter är det svårt. Vi försökte och publiken hade kommit för att se oss spela och det gjorde vi. Alla, hela laget försökte verkligen hela matchen. Vi gav allt vi hade, men det var inte menat att det skulle ske i dag, säger Hakeem Araba.

Du startade matchen, din första start för klubben. Hur var det?
– Det var blandade känslor. Jag var glad över att få starta för att jag har jobbat hårt för att komma in och etablera mig i laget och spela matcher. Men det är inte kul att förlora. Jag försökte att jobba hårt och vara den ”beast” jag är. Jag försökte hålla i bollen och vara en målskytt, men det var en mot fyra. Jag vet att jag klarar av två, men att ta sig an tre eller fyra, jag vet inte. Men vi kommer tillbaka. Jag njuter av att spela fotboll med mina lagkamrater. De får mig att känna mig välkommen. Även om vi förlorade i dag tror jag fortfarande att vi kan slåss om ett avancemang. Jag hoppas att övriga laget också tror på det. Varje dag kämpar vi hårt och tränarna har varit väldigt bra. Filosofin, träningarna och mentaliteten i laget är fantastisk. Jag hoppas att vi släpper den här matchen nu och fokuserar på matchen på måndag och matcherna efter det. Att vi tar poäng och börjar röra oss uppåt i tabellen, säger Araba.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – IK Frej Täby 18 augusti

 

Text: Johan Velagic