Araba hyllar fansen: "Aldrig sett något liknande" - Örgryte Fotboll

Araba hyllar fansen: ”Aldrig sett något liknande”

För femte matchen i rad slutade derbyt mot Gais med ett kryss, denna gång 1-1. Målskytt för ÖIS blev Hakeem Araba. Engelsmannens första mål i ÖIS-tröjan.

Vilken match!
– Ja…vilken match. Det var mycket känslor från början till slut. Det känns som att vi är nöjda att ändå få med oss poäng från matchen. Vi kunde ha vunnit och de kunde ha vunnit. Det var kanske ett rättvist resultat, säger Hakeem Araba.

Vad säger du om stämningen på läktaren?
– Jag har aldrig sett något liknande innan. De hade många av sina fans och vi hade många av våra fans. Som spelare vill du spela sådana här matcher. Med atmosfären och energin från supportrarna. Man kan ta med sig det ut på plan. Det var väldigt häftigt och jag vill tacka publiken för deras stöd. Jag kände av det ute på plan och jag är säker på att de andra spelarna också kände av det. Jag vill bara säga tack, säger Araba.

Matchen slutade med ett kryss, 1-1. Du gjorde ÖIS mål. Ditt första för klubben. Hur var det?
– Det var väldigt skönt. Jag vill tacka mina lagkamrater för att de har hjälpt mig och fått mig att känna mig välkommen och att de litade på att jag kunde ta straffen. Det var trevligt att se lite glada ansikten. Vi kunde ha gjort ett till mål, men det var inte meningen i kväll. Men jag är väldigt glad att jag gjorde mitt första mål för klubben förhoppningsvis kan vi fortsätta framåt.

Och mamma var på läktaren och kollade?
– Haha, ja, min mamma var här. Det var första gången hon var här och kollade. Det var trevligt att få göra ett mål framför henne och fira.

 

Biljetter till nästa match: Örgryte IS – Syrianska FC 10 september

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn