Årets Camp Sociedad över: "Fantastisk vecka" - Örgryte Fotboll

Årets Camp Sociedad över: ”Fantastisk vecka”

Då var årets Camp Sociedad över för denna gång. Fem heldagar fyllda av fotboll, glädje och gemenskap på ÖIS-gården är till ända. Totalt deltog över 170 barn och ungdomar.

För andra året i rad anordnades Camp Sociedad på ÖIS-gården. Ett samarbete mellan Örgryte IS och den spanska La Liga-klubben Real Sociedad vars akademi fostrat spelare som Xabi Alonso och Antoine Griezmann. Klubbens akademi räknas som en av Europas allra bästa och under veckan har instruktörer från Sociedads akademi varit på plats på ÖIS-gården.

– Vi har blivit väldigt varmt välkomnade av ÖIS. Det är alltid någon som öppnar dörren för dig här och gör att du känner dig välkommen. Sen är det många barn och ungdomar som är med vilket är kul, men också svårt att organisera. Men allt har funkat jättebra hittills, allt är bra organiserat, säger sportchefen för Real Sociedads akademi Michel Badiola Olaizola.

Jämfört med förra året har Camp Sociedad växt en del. I år var det över 170 barn och ungdomar mellan 7-15 år som deltog. Under fredagen avslutades campen som bland annat innehöll träningar och föreläsningar av instruktörer från både ÖIS och Real Sociedad.

– Först av allt är det väldigt intensivt.  Även om vi har liknande filosofi och syn på fotboll lär vi oss smådetaljer i träningen av varandra, men framförallt lär vi oss av varandras kulturer. Hur man lever i Sverige och mentaliteten här. Vi har ett bra och fungerande samarbete med ÖIS, säger Badiola Olaizola.

Även koordinatorn och den förre detta La Liga-spelaren Inigo Diaz de Cerio är nöjd med veckan på ÖIS-gården.
– Det är en väldigt bra camp där vi mixar våra spanska influenser med svenska influenser. Vi lär oss varandras kultur och hur vi tränar. Vi har liknande filosofi och syn på hur fotboll ska spelas. De har gjort ett jättebra jobb och lyckats få hit ännu fler killar och tjejer som vill spela fotboll Det är en fin erfarenhet och alla som är här lär oss saker och utvecklas varje dag, säger koordinatorn och före detta La Liga-spelaren Inigo Diaz de Cerio.

Han passar även på att berömma ÖIS-gården och dess omgivning.
– Det är vackert här. Det är mycket träd och så grönt här. Det känns inte alls som att du är i en storstad, det är jättevackert här. Planerna håller väldigt hög kvalitet här också, både naturgräset och konstgräset. Jag tror att det är så här man bygger upp en klubb. Att satsa på sin anläggning och sin akademi, säger Diaz de Cerio.

Kommer ni tillbaka även nästa år?
– Haha, om vi får. Tränarna och instruktörerna från Sociedad är väldigt nöjda. De lär sig mycket och får nyttig erfarenhet. Förhoppningsvis kan vi göra fler bra saker ihop, Real Sociedad och ÖIS. Båda klubbarna lär sig mycket från varandra, avslutar Diaz de Cerio.

Även från ÖIS-håll är det positiva tongångar kring Camp Sociedad. Nästa år är förhoppningen att utveckla det än mer och ta det till nästa nivå.
– Det var en fantastisk vecka. Vi hoppas att det kommer tillbaka även nästa år. För oss, Real Sociedad och för spelarna har vi sagt att det här handlar om erfarenheter. Du blir erfarenheter rikare och får möjligheten att se och lära från varandra. Både vår och deras förhoppning är att utveckla det här till något ännu större och den dialogen kommer vi mer eller mindre att ta omgående. Nästa år hoppas jag att vi utöver campen även ska komma Real Sociedad än närmre på ett eller annat sätt. Det är fantastiskt att se alla dessa ungdomar på ÖIS-gården som får se och lära från några av Europas bästa akademitränare, säger ÖIS akademichef Niklas Allbäck.

ÖIS tackar Real Sociedad, alla barn och ungdomar samt alla runt omkring som gör Camp Sociedad möjlig. Tack för en underbar vecka. Trevlig sommar på er nu!

 

Bildspel från veckan

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn