Med ett årskort försäkrar du dig att du följer ÖIS på bästa möjliga sätt – på plats på Gamla Ullevi!

Så köper du ditt årskort
Ditt årskort för 2018 inhandlar du på vår nya webbshop Store 1887. Där kan du även kika på alla olika paket om du är intresserad av att få ditt namn tryckt på matchtröjan. Du kommer även kunna köpa ditt årskort på ÖIS-gården samt i samband med ÖIS julmarknad i Nordstan 22 december.

Detta ingår
Årskortet gäller vid samtliga hemmamatcher säsongen 2018. Superettan, träningsmatcher, eventuella cupmatcher samt eventuella kvalmatcher.

Priser
Nedan ser du priserna för årskortet 2018.

Onumrerad sittplats  Priser
Vuxen 1887:-
Student/Pensionär 1390:-
Ungdom* 590:-
Klack – kortsida
Vuxen 990:-
Student/Pensionär 990:-
Ungdom* 590:-

*Ungdom räknas mellan 7-16 års ålder. Yngre barn går in gratis.

Årskort på avbetalning
Du har möjlighet att välja att betala årskortet genom en avbetalning på tre månader. Tilläggsavgift tillkommer. För villkor hänvisar vi er till vår webbshop Store 1887.

Leverans av årskort
Alla årskort levereras via posten. Vid beställning av årskort online kommer du att få uppge din adress. Du kommer däremot även ha möjlighet att hämta upp ditt årskort på ÖIS-gården och i samband med ÖIS julmarknad i Nordstan 22 december. Meddelar du inte att du ska hämta ditt årskort skickar vi ut det via posten. Observera att årskorten kommer att börja tryckas tidigast 11 december.

Värdebevis
Vill du ge bort ett årskort till någon speciell kan du ladda ned ett värdebevis här.

Förlorat kort
Tappar du bort ditt kort anmäler du det till ÖIS. Därefter erhålls ett nytt årskort vid en avgift på 100 kronor.

Frågor
Har du några funderingar kring årskorten kontaktar du biljettansvarige Björn Nilsson på bjorn.nilsson@ois.se. Alternativt på telefon 031-357 97 11.

Det här är Lennart Wing
Text av vår eminente speaker Pontus Forslund

“För ÖIS och även mig själv har Lennart betytt väldigt mycket. Han var och fortfarande är en riktig kämpe, alltid på gott humör.” – Örjan Persson

Lennart Wing är en av ÖIS största spelare. Seriesegrare, landslagsman och utlandsproffs. Han är rödblå i hjärta och själ, och har varit sällskapet trogen i över 60 år. Hårdför, bollsäker, resolut och disciplinerad. Lennart Wing var en spelare man älskade att ha i det egna laget och hatade att möta. Han var en del av stommen i det Lirarnas Lag som tjusade Fotbollsverige med sina konster i slutet av 50-talet och början av 60-talet. Lennart spelade vänsterback och i tröja nummer 3.

Lennart Wing föddes i Gamlestan, Göteborg 7 augusti 1935. Moderklubben var lokala BK René, samma förening som ÖISarna Vilgot Schwartz och Agne Simonsson spelade i. ÖIS lagledare Bengt Sternhult, även han från Gamlestan lyckades värva över dessa lirare till ÖIS satsning i ungdomssektionen som var en långsiktig strategi att ta Sällskapet tillbaka till Allsvenskan som man åkt ur 1940.
Lennart Wing slussades in i laget av spelande tränaren, den legendariske Gunnar Gren som 1958 äntligen lyckades föra ÖIS upp i Allsvenskan igen. Lennart tampades om en plats i startelvan med Helge Börjesson och Bertil Jansson.
Rekordåret 1959 när ÖIS till slut var åter i Allsvenskan efter 18 säsongers frånvaro spelade Helge Börjesson och Lennart Wing som backpar tillsammans med stålmannen själv, ÖIS centerhalv Vilgot Schwartz. ÖIS var med Agne Simonsson och Rune Börjesson i kedjan ett offensivt lag och det var inte alltid lätt att spela back i ett lag med sådan filosofi men det klarade Lennart och kollegorna i försvarslinjen med den äran. Spelet gick ut mycket ut på att vinna boll och förse kedjan med bra passningar, både på ytan och huvud, kropp och fötter.
Snart var Lennart också en man för landslaget. Hemmadebut i landslaget var på Råsunda i VM-kvalmatchen mot Schweiz. Lennart och försvaret höll nollan och han fick se sina kompisar Rune och Agne göra tre av målen när Sverige vann med 4-0. I samma match fick behövde “Zamora” Nyholm plåstras om och Lennart tog hand om målvaktshandskarna i dryga 20 minuter. Självklart höll han nollan.
I allsvenskan tog ÖIS flera fina tabellplaceringar. Örjan Persson blev en ny publikfavorit och han lyckades spela till sig ett proffskontrakt med skotska Dundee United. Dennes klubbkamrat Stewart Fraser fick benet avsparkat och när en ersättare skulle hittas föreslog Örjan sin vän Lennart. Sagt och gjort, Örjan fick lov att erbjuda Lennart en plats i laget och så var det två ÖISare i Dundee United efter att provspelet fallit väl ut.
I Dundee United fick Lennart visa sin klass mestadels i en mer offensiv roll som halvback. Under sin sejour i Skottland spelade han 67 matcher över tre säsonger och gjorde nio mål, flera från elvameterspunkten som betrodd straffsparksläggare.
“Det skotska spelet var som gjort för min stil. Jag har alltid gillat tuffa tag i högt tempo, och här gällde aldrig något annat från första till sista domarsignalen”, har han själv sagt om tiden i Skottland.
Det var fina år både för Örjan och Lennart som utgjorde Dundees Viking Fab Four tillsammans med danskarna Mogens Berg och Finn Dossing. Höjdpunkten som det fortfarande talas om var när man i föregångaren till UEFA-cupen, Mässcupen 1966 slog ut självaste FC Barcelona med seger både på hemma- och bortaplan.
1967 gick flyttlasset hem igen, till Göteborg och Örgryte IS. Hösten 1968 blev en missräkning och ÖIS slutade sist i Allsvenskan. Lennart Wing är dock ingen som viker ner sig så lätt utan såg till att tillsammans med Agne och de andra ÖISare att stå som seriesegrare och avancerade till Allsvenskan igen 1969. Det blev Lennart sista matcher som aktiv i ÖIS. Han beslöt sig för att varva ner i Kungsbacka BI där han gjorde flera mål som center. 1975 var hans sista år som aktiv, då i Hönö IS efter någon säsong i Wohléns IF. Den jobbiga säsongen 1976 ställde Lennart upp med sitt stora ÖIS-hjärta som huvudtränare.

Lennart var en talang i det avseendet att han var så mångsidig som spelare. Han har spelat på de allra flesta positioner under sin karriär. Förutom sin vanliga position som vänsterback i ÖIS och landslaget fick han ibland hoppa in som målvakt både i rödblått och blågult. I landslaget är han ensam om att ha spelat både målvakt och utespelare.Det blev 36 landskamper för Lennart varav flera viktiga VM- och EM-kval-matcher.

Lennart var en sann lagspelare som alltid gav sitt yttersta och han gjorde över 200 tävlingsmatcher för ÖIS. Han ställde höga krav på sig själv och på sina medspelare. Han har ett stort rödblått hjärta och missar sällan en hemmamatch och har varit aktiv i ÖIS-veteranerna i många år.
Lennart Wing är ÖIS.

Sagt om Lennart:
“För ÖIS och även mig själv har Lennart betytt väldigt mycket. Han var och fortfarande är en riktig kämpe, alltid på gott humör.
Genom sin fysik (som han förövrigt tränade upp på egen hand)och positiva inställning var han en otrolig tillgång för LIRARNAS LAG.
Jag har haft förmånen att umgås med Lennart i alla år från 1960,samma goa gubbe.
Med sin snabbhet ,spänst och speluppfattning var han given som back även i landslaget.Lennart hade säkert kunnat spela på andra positioner. I Skottland omskolades han till mittfältare med stor framgång.”
– Örjan Persson, ÖIS-legendar, vän och lagkamrat

“Lennart Wing hade inte samma naturliga förutsättningar inom fotbollen som Agne, Rune, Sören m fl men detta kompenserade han med en vilja av stål. Han blev en av de mest vältränade spelare vi haft, med fysik, snabbhet , placeringsförmåga och en upptränad bollkontroll. Jag vill påstå att Lennart är den bäste vänsterback Sverige har haft. Han är väl värd att hamna på ÖIS årskort.”
– Roy Simonsson, mångårig ÖISare och bror till Agne Simonsson.