Nyheter


Arvid Brorsson ansluter till Sällskapet på lån från Örebro SK

ÖIS Fotboll har idag kommit överens med allsvenska Örebro SK om ett lån av mittbacken Arvid Brorsson.

Arvid har under de senaste säsongerna fått frekvent speltid i Allsvenskan och har 35 allsvenska matcher på sitt CV. Den 21-åriga mittbacken har också representerat Sverige i diverse ungdomslandslag, senast i en U21-landskamp mot Finland i juni förra året. Brorsson står även registrerad för 8 U19-landskamper.

I augusti förra året, efter att ha startat 11 matcher under vårsäsongen var olyckan framme i en cupmatch mot Nyköpings BIS då mittbacken ådrog sig en fraktur på skenbenet. Skadan höll honom borta resten av säsongen. Från den allsvenska premiären i år har han dock varit med i truppen och stått för en start och ett inhopp. Senast i matchen mot IK Sirius 5 juli då han startade matchen och blev utbytt i den 90:e minuten.

Arvid Brorsson: 

– Det känns jättebra, skönt att det löste sig så snabbt. För två dagar sedan ungefär fick jag reda på att detta var aktuellt på riktigt och sedan dess allt känts väldigt bra. Jag är en försvarare som ser mig själv som ganska stark i duellerna och jag försöker hela tiden att göra mina medspelare bättre.

Igor Krulj:

– Vi tar in Arvid för att vi har fått några skador i vår försvarslinje och därför behöver vi stärka upp. Arvid kommer direkt från allsvenskt spel och det hoppas vi kan stärka vårt försvar omgående utan någon längre startsträcka. Vi är glada att vi kunde hitta detta med ÖSK.

ÖIS ambition är att Arvid Brorsson ska bli spelklar redan till matchen mot Västerås SK på måndag.

FAKTA
Namn: Arvid Brorsson
Född: 8 maj 1999
Position: Mittback
Tidigare föreningar: IK Sturehov
Moderförening: Östra Almby FK