Nyheter


Askebrand: ”En av de tuffare bortamatcherna”

4 maj 2018

Med fyra segrar och ett kryss är ÖIS i delad serieledning så här i säsongsupptakten. På lördag väntar andra raka bortamatchen. Den här gången på Stora Valla mot Degerfors.

Vad säger du om säsongsinledningen?
– Jätteskön givetvis. Det underlättar alltid, det är gött att få en bra start. Samtidigt tycker jag att killarna gör det jävligt bra. De jobbar hårt och spelar väldigt bra fotboll. De är värda att få de här segrarna. Vi har inte fått någonting gratis utan de har gjort sig förtjänta av dem, säger Thomas Askebrand.

Är det något specifikt som har stämt extra bra tycker du?
– Vi gör ett gediget och bra försvarsarbete i alla matcherna och vi kliver upp på folk och ger de ingen tid. Det gör vi på ett jäkligt trevligt sätt. Sedan broderar vi även anfallsmässigt sätt under matcherna. Är det någonting vi behöver bli bättre på är det väl kanske att litegrann ha lite längre perioder på det offensiva spelet. Annars gör de det bra måste jag säga, säger Askebrand.

På lördag väntar en ny bortamatch. Nu mot Degerfors. Vad har du att säga om det motståndet?
– Bra lag. Spelar en jäkla fin fotboll. Är väl en av de tuffare bortamatcherna på Stora Valla. Ingen lätt nöt att knäcka, men samtidigt tror vi alltid att vi kan vinna matcherna. Det gör vi denna gång också. Vi fokuserar på att göra en bra prestation där uppe och få med oss poängen.

Förväntad matchbild?
– Vi vill ju föra matcherna vi med. Men Degerfors på hemmaplan, de är spelförande där. Det kommer de kanske att bli denna gång också. Men jag hoppas att vi kan stå upp där lite bättre än många andra lag. Matchbilden kan bli att de får föra, men det hoppas jag inte. Men det är bara vad man tror. Vi får se hur det blir på planen sedan, men det kan vara så.

 

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch: ÖIS – Gefle IF 11 maj

Biljetter till nästa match: Degerfors IF – ÖIS 5 maj

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic