Nyheter


Askebrand inför årspremiären: ”Goda känslor i kroppen”

31 januari 2018

I morgon torsdag gör Thomas Askebrand sin första match som ÖIS-tränare. Det är äntligen dags för årspremiär då Sävedalens IF kommer på besök.

Du har nu avverkat cirka tre veckors träning med ditt nya lag här uppe på ÖIS-gården. Hur har det sett ut tycker du?
– Det har sett jättebra ut. Bra fart på träningarna, det har varit jäkligt bra kvalitet. Vi har haft en tung träningsperiod, men de har gnuggat på bra med en hel del löpning och de gör det jäkligt bra. Det är skoj är det, säger Thomas Askebrand.

Hur har det känts för egen del?
– Bra. Man blir ganska varm i kläderna ganska fort. Det gäller bara att tugga lite och ha lite gött tjöt så är man inne i det, säger Askebrand.

I morgon torsdag är det äntligen dags för årets första match då Sävedalens IF kommer på besök. Dina tankar inför det?
– Första matchen är alltid första matchen. Man vet inte riktigt vart man står utan gnuggar på mycket på träningar. Det är en tung träningsperiod under försäsongen. Vi får se hur det ser ut, men förhoppningen är att visa lite av de kvaliteterna vi ska ta fram sen när serien startar. Det ska bli härligt att starta.

Är det något speciellt du vill få ut av matchen?
– Man vill alltid se grunderna. Vi tränar på våra principer och egentligen är det de principerna som vi hela tiden utgår från i vårt spel. Man vill gärna se att det sitter. Sen att allt annat kanske inte är tipptopp redan från början är väl en sak, men framförallt vill man se att vi gör det vi har kommit överens om.

Hur är känslan så här kort inpå årets första match?
– Det är bra. Det är jäkligt bra fart på träningarna och det är riktigt bra kvalitet också. Man har goda känslor i kroppen. Magen känns jäkligt bra om man nu ska uttrycka sig så. Vi hoppas att vi ska visa upp det på torsdag.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic