Nyheter


Askebrand inför derbyt: ”Duellspelet blir ganska avgörande”

Det börjar dra ihop sig till årets första derby. Tisdag 12 juni klockan 19.00 är det avspark mellan ÖIS och Gais på Gamla Ullevi. Då passar vi på att göra ett nedslag med huvudtränare Thomas Askebrand.

Hur går tankarna så här dagarna innan derbyt?
– Jag tänkte att man inte har börjat fundera så himla mycket på derbyt, men litegrann har man ju det ändå. Om inte annat så är det väldigt många som pratar om det. Man förstår att det är någonting stort som ska komma. Det är kul, säger Thomas Askebrand.

Hur viktig är den här matchen för klubben skulle du säga?
– Ett derby är ju ett derby. Det går inte att komma ifrån. Då spelar det ingen roll hur många poäng man har tagit tidigare. Det är så mycket mer egentligen. Jag har varit med några gånger och det är en ganska häftig upplevelse, kanske inte för tränaren, men som publik och spelare är det jäkligt häftigt. För det blir ganska öppet och svängigt. Mycket dueller och känslor överallt egentligen, säger Askebrand.

Vad tror du blir extra viktigt i tisdagens derby?
– Det är två lag som spelar ganska lika. Jag tror att duellspelet kommer att bli ganska avgörande. Det tror jag. Att alla spelarna ute på planen ska vinna sina dueller det kommer nog vara ganska avgörande. Sen säkerligen någon individuell prestation för här kommer det nog bli lite rock´n roll över det hela. Taktiken ska sitta, men oftast tror jag inte att det är det som avgör matcher som derbyn. Utan det är individuella prestationer som någon gör extremt bra som avgör matcherna.

Missa inte!

Biljetter till Originalderbyt mot Gais tisdag 12 juni

Biljettinformation inför tisdagens Originalderby

Kolla in vår webshop Store 1887