Nyheter


Thomas Askebrand inför Svenska Cupen

Efter två träningsmatcher går ÖIS nu in i Svenska Cupen. Tävlingssäsongen 2019 drar igång. I morgon lördag väntar Norrby IF på Valhalla IP för Thomas Askebrand och hans mannar.

Ny säsong 2019, hur är känslan?
– Rätt bra får jag väl säga. Vi tränar på rätt bra, precis som förra året. Vi hade en bra försäsong då och det känns som att vi har en bra försäsong nu med. Killarna gnuggar på, säger Thomas Askebrand.

Hittills har två matcher spelats. Först besegrades Falkenbergs FF i årspremiären med 2-0. Därefter blev det 1-1 mot IK Oddevold.

– Falkenberg är en riktigt bra match. Vi försvarar oss på ett bra sätt och vi anfaller på ett bra sätt. Det är mångt och mycket grejer som vi vill se i matcher. Oddevold är en helt annan typ av match. Vi hade rätt mycket bollinnehav och med tanke det bollinnehavet vi har tycker jag att vi är…ja, jag kanske inte får säga det, men lite impotenta. Vi behöver komma till produkten lite mer än vad vi gör. Det är bara att erkänna. Sen kom vi till tillräckligt många målchanser för att vinna matchen ändå, nu gör vi ändå inte det. De försvarar sig på ett ganska bra sätt, man ska ge dem lite credd, men man kan önska mer, så kan man säga i den matchen, säger Askebrand.

I morgon lördag drar tävlingssäsongen igång. Norrby IF i Svenska Cupen. Känslan inför morgondagen?
– Den är rätt bra. Det är lite småskavanker här och där, de är lite sega gubbarna. Samtidigt tycker jag att det är så en försäsong ska se ut. Sen är det klart att det blir tävlingsmatcher, cupmatcher och att vi inte får gnugga för mycket. Samtidigt ska vi förbereda oss inför serien också. Med det sagt är det kul att cupen kommer igång. Vi har tre rätt tuffa motståndare som ser bra ut allihop. Samtidigt är det riktigt goa matcher och bra matcher för att förbereda sig för serien också. Det ska bli kul.

Vad är Norrby för lag då?
– MAK (Mohamed Ali Khan) och Norrby har gjort ett bra vinterfönster. De ser rätt bra ut måste jag säga. Inte bara rätt bra ut utan RÄTT bra ut. Det blir en tuff nöt att knäcka. De har mycket bra alternativ framåt sett, två nya kanter som både är rappa och snabba. Det går snabbt när de vinner bollen. Nästan lite som Falkenberg såg ut förra året. Ligga lågt i försvaret och kvicka i sina kontringar, det har Norrby varit i sina två matcher i år. Tuff, men spännande match. Vi får se hur den blir.

» Biljetter till matchen

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Bortakortet 2019 – Häng med ÖIS på bortaplan

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887