Atashkadeh: "Är farlig i offensivt straffområde" - Örgryte Fotboll

Atashkadeh: ”Är farlig i offensivt straffområde”

ÖIS tog sin största seger i Superettan för i år. En stor anledning till det stavas William Atashkadeh som smällde dit två mål.

Var det frispark på ditt första mål som blev bortdömt, eller vad säger du?
– Jag är ju farlig i offensivt straffområde. Det var ju i förra vårderbyt mot Gais också. Nä, jag vet inte. Jag tror att det var frispark, jag tacklade han nog snett bakifrån. Jag tror att han hade rensat den annars. Jag var tvungen att försöka komma först till bollen och trycka dit den. Det var tråkigt, men det blev ju mål sen så det är lugnt, säger William Atashkadeh.

Ja, revanschen kom ju per omgående. Bara någon minut senare gör du öppningsmålet, kan du ta oss igenom det?
– Ja, som alla såg fick jag in ett riktigt bra skott. Det finns inte så mycket mer att säga om det. Nä, jag halkade. Jag halkar hela tiden på den här planen. Jag halkar och får till ett halvbra avslut. Målvakten hade precis kommit in så han kanske inte var uppvärmd så han lyckas inte fånga den och den går in i mål. Det var ju skönt, bra för laget också. Det var jättekrampaktigt första halvleken. Det var kul, det var skönt, det var psykologiskt väldigt viktigt, säger Atashkadeh.

Sen gjorde du ett till mål vilket innebär att du fördubblade din målskörd denna säsong. ÖIS gör tre mål i en och samma match för första gången i Superettan för i år. Hur viktigt är det för både dig och ÖIS att det trillar in lite mål?
– Det är jätteviktigt. Jag vet inte vad det har berott på, men vi har inte kunnat vinna matcher på sådant sätt vi har velat utan det har varit väldigt många matcher med uddamålsvinster. Det har varit lite krampaktigt i vårt spel framåt. Vad det har berott på har vi försökt fixa. Det är extra skönt att jag är tillbaka nu och kan hjälpa laget att ta en 3-0 vinst och göra två mål för det egna kontot. Det var extremt skönt.

I slutminuterna byttes 17-årige Mohamed Said in och fick sin debut. Han har även varit uppe och tränat med A-laget på sistone. Vad säger du om honom?
– Jättekul. Jag har inte sett så mycket av honom, jag såg någon match under Gothia. Han har ju bra förutsättningar. Han är ung och duktig med boll. Sen har han mycket att lära, men man ser direkt att han har någonting speciellt. Det är extremt kul att se att det kommer upp talanger nerifrån. Det är bara bra och skönt för honom att han får känna på det direkt. Han gör det bra också när han kommer in så det är extremt kul.

 

Biljetter till nästa hemmamatch: Örgryte IS – Trelleborgs FF 26 september

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn