Nyheter


Atashkadeh om Norrköping: “En annan nivå”

17 februari 2017

I övermorgon, söndag, väntar IFK Norrköping i Svenska Cupen. ÖIS första tävlingsmatch för säsongen. ÖISplay kände på pulsen på anfallaren William Atashkadeh som väntar sig en tuff och kul match mot Norrköping.

Nu är det snart dags för årets första tävlingsmatch. Norrköping borta i Svenska Cupen. Hur taggad är du?
– Jo, jag är taggad. Det är nu det börjar, allvaret och cupen. Det ska bli kul att möta Norrköping, jag har några som jag känner där sen innan och lite så. Det är ett bra lag som kom trea i allsvenskan förra året. Det kommer att bli en tuff match, men det är kul, säger William Atashkadeh.

Som sagt, Norrköping slutade trea i fjol. Tror du att det kommer vara skillnad ute på plan jämfört med tidigare matcher mot Assyriska och Varberg?
– Det är ett helt annat lag. En annan nivå. Det är ett allsvenskt lag, ett bra och starkt allsvenskt lag för den delen. Det kommer att vara något helt annat. Det gäller att vi höjer oss ett snäpp från speciellt Varberg senast. Det kommer att bli tufft.

Vad tror du nycklarna kommer att bli i matchen?
– Det blir väl att vi jobbar hårt så klart. Och att vi sen håller ihop laget och håller oss till vår spelplan. Att vi spelar vårt egna spel, sen får det bli som det blir. Vi är ganska tidigt i säsongen ändå och har haft en tuff vecka. Vi får ta det som det kommer och försöka få matchen dit vi vill så gott det går och spela efter dem förutsättningarna vi har. Det är bara att köra på. Vi krigar på.

Avslutningsvis, du och Johan Elmander har fått några halvlekar ihop nu. Hur tycker du att samspelet där känns?
– Jo, det känns bra. Det kan ju alltid bli bättre. Vi har inte spelat så mycket tillsammans på träningar, men sådant växer med tiden. Vi försöker att prata med varandra och det kommer att bli bättre och bättre. Förhoppningsvis kan vi hjälpa laget på det sättet att vi gör mål och poäng. Det är bara kul. Jag ser fram emot säsongen.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic