Nyheter


Atashkadeh: ”Värsta jag varit med om”

11 maj 2017

Efter en halvtimmes spel åkte William Atashkadeh på ett rött kort. Ett domslut som väcktes många förvåning. Så även anfallarens själv. Trots det röda kortet kämpade ÖIS till sig en poäng och var närmast segern.

0-0 i derbyt mot Gais och du blev utvisad redan efter en halvtimme. Vad avr det som hände egentligen?
– Eeh, vad fan hände? Jag försöker skjuta. Jag får rött kort. Jag är i chock alltså, jag är i chock. Jag hoppas att hela fotbollssverige bara….Jag vet inte vad jag säga. Det är helt sjukt. Det här är det värsta jag varit med om. Det är helt otroligt, säger William Atashkadeh.

Ja, kan du ta oss igenom situationen?
– Jag får en boll av Martin (Mutumba) och ska försöka få med mig den förbi mittbacken. Sen har jag fullt fokus på att skjuta bara. Sen kommer en Gaisback i vägen och jag råkar sparka in i hans ben. Sen får jag syna det röda kortet. Jag trodde inte ens att jag skulle få ett gult kort, men rött kort och…ja.

Hur tänkte du när du såg det röda?
– Jag föll bara ihop på knäna. Jag tappade bara all min kraft. Jag var i ett chocktillstånd. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag ville inte gå av planen för jag tänkte att han skulle ändra sig. För det här är ju knas det här. Men det var bara att gå av och sätta sig i omklädningsrummet. Jag trodde på riktigt att det inte var sant. Jag försökte bara sätta mig in i situationen ”Vad gjorde jag liksom?”. Jag ville bara skjuta. Jag kan ju inte se att en mittback kommer i full kraft bakifrån när jag ska pendla. Det är inte så att jag kan avsluta min pendel. Jag ska ju bara skjuta. Jag har ju bara fokus på det. Jag är ju forward. Sånt här händer i matcher hela tiden. Det är inte så att det blir rött kort för det eller gult. Det är sånt som ingår. Det är sjukt.

Resten av matchen följde du från läktarhåll. Vad såg du då?
– Jag såg ett Gais som inte kunde göra någonting i princip. De hade mestadels av bollen, men den var ju bara bland deras mittbackarna och ytterbackarna och skapade egentligen ingenting förrän i 89:e minuten då de hade en nick. Jag tycker att vi förtjänar vinsten. Johan (Elmander) har ett jätteläge sen har vi lite småchanser. Grabbarna gör en jättebra andra halvlek. En eloge till dem. Jag är jättestolt. Jag kan inte ens be om ursäkt för det röda kortet för jag gjorde ju egentligen ingenting. Det är synd. Det är synd att matchen förstörs så här. Ännu ett derby som blir mållöst. Synd för oss.

 

Biljetter till nästa match: Örgryte IS – Falkenbergs FF

 

Text: Johan Velagic