Nyheter


August Bergström kallad till P04-landslagsläger

Skapandet av Sveriges yngsta landslag är nu påbörjat. I början av augusti samlas P15-landslaget för första gången. Ett läger på Bosön står på schemat för 46 spelare födda 2004. ÖIS har en spelare med i form av högerbacken August Bergström

Förbundskapten Christofer Augustsson har kallat 46 spelare till ett första landslagsläger när nu P04-landslaget tar form. Lägret kommer att hållas på Bosön 1-4 augusti. Utöver träningar och internmatcher får spelarna även föreläsningar inom bland annat kost och idrottspsykologi. Bland de 46 spelarna återfinns en ÖIS:are – August Bergström.

– Det är väldigt roligt. Min tränare (akademichef Andreas Karlsson) ringde och sa att jag skulle kolla mailen. Då såg jag att jag hade blivit uttagen. Jag blev jätteöverraskad och berättade direkt för mina föräldrar, det var jätteroligt att få det beskedet. Det blir ett kvitto på att man gör någonting bra. Det ska bli väldigt kul att åka upp till Bosön, jag ser fram emot det, säger August Bergström.

Säsongen 2016 anslöt Bergström till ÖIS redan som 11-åring från moderklubben Mölnycke IF, som även är moderklubb för både Gustav Ludwigson och Hjalmar Bäckström. I år spelar han i P15-laget där han även har fått förtroendet att bära kaptensbindeln. 15-åringen har även varit uppe och tränat med P16-laget där han även har gjort en match.

Just nu befinner sig Bergström i Alingsås där han spelar i elitklassen SEF Trophy för 15-åringar där ÖIS är framme i semifinal i B-slutspelet.

ÖIS säger grattis till uttagningen och önskar August ett stort lycka till på landslagslägret.

FAKTA
Namn: August Bergström
Född: 4 april 2004
Position: Högerback
Moderklubb: Mölnycke IF
Tidigare klubbar: Mölnycke IF

Missa inte!

Biljetter till nästa hemmamatch mot Halmstads BK 6 augusti

Följ ÖIS åtta lag i Gothia Cup 2019

Kolla in vår webshop Store 1887