Nyheter


Aydarus Abukar signerar sitt första professionella avtal

ÖIS Fotboll har idag kommit överens med den lovande innermittfältaren Aydarus Abukar om ett professionellt avtal. Avtalet som gör att han tar klivet upp från P19 till A-truppen på riktigt sträcker sig 2,5 år.

Aydarus kommer ursprungligen från Angered MBIK och kom till Sällskapets P19-lag inför säsongen 2019. Han tog under förra året stora kliv i sin utveckling och har under våren tränat frekvent med A-laget. Något som nu gör att han belönas med ett A-kontrakt.

Igor Krulj, sportchef:

En av de roligaste delarna av det här jobbet är att lyfta upp spelare från våra egna led. Det är ett bra kvitto och en signal till våra egna att man kan ta steget. Aydarus besitter redan en hög nivå av spelförståelse och han har en fantastisk attityd och det är ett hårt jobb som tagit honom hit. Det ska bli väldigt spännande att se hans fortsatta utveckling hos oss. 

Aydarus Abukar:

– Jag skulle beskriva mig själv som en innermittfältare med bra fötter, jag vill ha mycket boll. Jag vill ta för mig så mycket jag kan.Det känns väldigt skönt detta, jag har tränat med A-truppen ett tag och det går framåt för varje dag jag är med här. Jag hoppas kunna bidra så mycket som möjligt.

Aydarus är en av många spelare som kommit till akademin från Angered MBIK de senaste åren men han är den förste att ta steget upp i herrlaget.

Andreas Karlsson, akademiansvarig:

Det är en otrolig glädje. “Ayda” är en väldigt ödmjuk kille som alltid jobbart hårt som jag tror kan bli en väldigt duktig fotbollsspelare. Han ger alltid järnet, vilket gör att han är väl värd detta. Han har haft en väldigt fin utveckling på senare år och vi hoppas att han kan leda vägen för fler som gör samma resa och visar hur snabbt det kan gå.

ÖIS har i och med uppflyttningen av Aydarus en herrtrupp där över 30% av spelarna gått via den egna akademin.

Vi hälsar Aydarus Abukar varmt välkommen upp till Sällskapets representationslag för herrar.

FAKTA
Namn: Aydarus Abukar
Född: 28 november 2002
Position: Mittfältare
Tidigare föreningar: Lärje-Angered IF, Angered MBIK
Moderförening: Lärje-Angered IF