Nyheter


Björck sammanfattar provspelsveckan 2017

6 december 2017

Onsdagens internmatch satte punkt för provspelsveckan 2017. En vecka som Fredrik Björck vakat över tillsammans med Sören Börjesson.
– De har gjort det väldigt bra, allihopa. De har kommit hit och tävlat och verkligen visat upp sig utefter bästa förmåga, säger Fredrik Björck.

Tio spelare var inbjudna att delta och visa upp sig under provspelsveckan. Efter flertalet träningar och en internmatch är nu årets provspelsvecka till ända. Fredrik Björck sammanfattar veckan på följande vis:

– De har gjort det väldigt bra, allihopa. De har kommit hit och tävlat och verkligen visat upp sig utefter bästa förmåga. Det finns ingenting att klaga på. Alla har bjudit till och våra spelare har gjort det bra för att hålla uppe nivån ordentligt så att det inte blir något halvdant. Jag är väldigt nöjd med veckan, säger Fredrik Björck.

Vilken nivå var det på årets provspelsvecka jämfört med tidigare år?
– Det var lite färre provspelare i år, vi ville ha det så. Det känns som att vi satsade lite mer på kvalitet än kvantitet i år. På så sätt kanske det var en bättre provspelsvecka än förra året exempelvis. Sen var alla väldigt bra killar och funkade bra i gruppen, säger Björck.

Var det någon av spelarna som stack ut lite extra?
– Det finns väl några som har stuckit ut. Det håller vi på att utvärdera, jag, Thomas och Sören. Men visst är det att några gör det bättre än andra. Vi får lägga ihop den här veckan tillsammans med matcherna vi har sett spelarna i innan och sen komma till ett beslut. Det arbetet sätter igång nu, säger Björck.

I dag onsdag avslutades provspelsveckan med en internmatch på ÖIS-gården. Efter en svängig tillställning kunde det röda laget vinna matchen med 4-3.

– För vår del är det gött att se spelarna på fullplan. Alla fick spela på sina positioner. Det var lite slarvigt emellanåt, men det fanns även mycket bra grejer. Mycket bra offensiva kvaliteter som vi såg och som vi tyckte om. Jag är ju försvarare så det var lite väl mycket mål åt bägge håll tycker jag, men det köper vi. Det var mycket offensiva provspelare som var med och då är det klart att de taggar till lite extra i en sådan här match. Överlag var det en bra match.

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic