Nyheter


Björck: ”Vi kommer att fixa detta”

7 november 2017

I morgon onsdag inleds kvalet mot Mjällby AIF och kampen om en plats i Superettan 2018. ÖISplay tog en pratstund med den rutinerade Fredrik Björck.

Det blev inte riktigt den säsongen man hade tänkt sig i början av året. Men nu väntar ett kval mot Mjällby. Hur tar man sig an den utmaningen?
– Det var inte det vi hade hoppats och trott på. Nu är vi där och det är bara att gilla läget. Det är vi själva som har satt oss i den här sitsen. Med det sagt så känns det som att vi fortfarande har en bra tro på oss själva och att vi kommer att fixa detta. Det är enda inställningen att gå in med. Nu är vi här och då är det bara att göra det bästa av situationen, säger Fredrik Björck.

Redan i morgon onsdag inleds kvalet borta på Strandvallen. En arena du har bra minnen från då du var med och säkrade avancemanget upp till Superettan för två år sedan. Hur viktigt är det att ha de minnesbilderna och känslan när man nu ska åka ner dit igen?
– Jag vet inte. Det är säkert väldigt personligt. Det är en helt ny match och det är två år sedan så det är inte mycket som kommer att vara sig likt förutom arenan. Ganska lite. Jag ser detta som en ny match och det är helt andra förutsättningar vi går in i denna match. Men det är klart, lite sköna bilder därifrån har man i bakhuvudet. Det kanske kan göra något, säger Björck.

I senaste matchen gjorde du comeback. Din första match på över fem månader. Du fick drygt 70 minuter, hur känns kroppen?
– Okej. Efter 60 (minuter) var det väl ridå i princip. Men det har känts okej efteråt. Återhämtningen har fungerat rätt bra. Det är inte så mycket att tänka på, jag ställer mig till förfogande om man säger så.

Avslutningsvis, hur viktigt blir det med stödet på läktarna dessa två matcher?
– Som alltid, superviktigt. Man kände att det var en enorm besvikelse både bland spelarna och supportrarna nu sist i Värnamo. Det är någonting man inte vill avsluta en säsong med. Nu får vi chansen att avsluta på ett bra sätt istället och förhoppningsvis vinna på hemmaplan i sista matchen.

 

Biljetter till kvalet

Mjällby AIF – Örgryte IS 8 november

Örgryte IS – Mjällby AIF 11 november

Åk med Balders Hage – Anmäl dig här

 

Text: Johan Velagic