Nyheter


Blank: ”Kravsättningen är mycket högre i a-laget”

7 mars 2018

17-årige Oskar Blank har startat 2018 på bästa möjliga vis. Målvakten har hunnit med sin a-lagsdebut, bli kallad till sitt första landslagsläger och åker i veckan med ner till Spanien för ÖIS träningsläger.

Vinst med 3-1 mot Grebbestad i din startdebut i a-laget. Hur tycker du att det gick för egen del?
– Det kändes helt okej. Det var inte så mycket att göra, men det som kom kändes bra. Sen var det lite snopet att han fick till en sån träff på bollen där i andra halvlek, men för övrigt tyckte jag att det kändes stabilt, säger Oskar Blank.

Hur kändes samarbetet med backlinjen framför dig?
– Det kändes bra. Nu har vi tränat ihop ett bra tag. Man känner tillit till varandra. Samarbetet funkade bra, säger Blank.

Ja, du har varit uppe och tränat med a-laget i princip hela året. Vad säger du om steget mellan U19 till a-laget?
– Det är väldigt stort. Största skillnaden är väl att kravsättningen är mycket högre i a-laget. Man får höra om man gör fel och tempot, det smäller om man inte släpper bollen. Vilket jag tycker är kul, det är en utmaning.

Det varit en intensiv period för dig här på slutet. Förra veckan blev du uttagen till landslaget för första gången, nu startade du i en a-lagsmatch för första gången, senare i veckan åker du med till Spanien på träningslägret för att nästan direkt efter åka till Bosön för landslagsläger. Hur är det att bli kallad till landslagsläger?
– Det ska bli jätteskoj att få lite andra blickar och lite mer insyn vad andra tycker och tänker. En ny miljö att träna i och träffa lite andra människor. Det ska bli riktigt kul.

Hur fick du reda på att du var uttagen?
– Jag fick ett mail av landslaget där det stod att vi åker den 19:e mars från Göteborg så är det landslagsläger på Bosön.

Avslutningsvis, vad har du för förhoppningar på träningslägret nere i Spanien?
– Att vi ska ha det gött. Främst vad jag har märkt tidigare på träningsläger är att man blir väldigt sammansvetsat som lag. Att man kommer varandra mycket närmre när man är med varandra hela tiden. Sen att spela fotboll och ha kul allmänt.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic