Nyheter


Börjesson: ”De vinner klart rättvist”

29 oktober 2017

Den avslutande hemmamatchen i Superettan slutade med en tung 0-3-förlust mot Helsingborg. Nu återstår endast en bortamatch mot IFK Värnamo. ÖIS har alltjämt allting i sina egna händer.

En tung, tung, 0-3-förlust hemma mot Helsingborgs IF. Vad säger man så här efter slutsignal?
– Man konstaterar att Helsingborg är bättre än oss kort och gott. De tar initiativet i matchen och vågar och riskerar och lyckas med mycket. Vi är lite passiva inledningsvis och kommer inte ur det och har jobbigt hela första halvlek egentligen. Det är ganska logiskt att de leder efter första halvlek. Sen finns det bättre energi i början av andra halvlek. Vi får lite press på dem, vi vågar flytta fram laget och får tryck på dem. Vi skapar en hel del hörnor och det blir lite oro hos dem. Där har vi en helt okej period. Sen på vägen riskerar vi lite grann samtidigt har de lite aviga och fyndiga spelare. När de får 2-0-målet får de styra matchen på sina villkor på slutet och bygga på det med ytterligare ett mål. Men de vinner klart, klart, rättvist, säger Sören Börjesson.

Inför sista omgången är kontraktet ännu inte säkrat. ÖIS har fortfarande allt i egna händer. Hur går tankarna inför den matchen?
– Nu ska man först summera den här matchen och lägga den till handlingarna. Se vad det berodde på och hur vi kan komma ur det här och göra en analys som vi kan ha med oss i fortsättningen. Sen gäller det att snabbt lägga den här matchen åt sidan för den är historia. Den kan vi inte spela om hur mycket vi än vill göra det. Utan nu gäller det att se fram emot helgens match mot Värnamo och den omgången. Det finns många parametrar som man kan räkna in. Det enda vi vet är att skulle vi lyckas få ihop det på ett bra sätt har vi möjligheter att ta en poäng och då är vi klara på det sättet. Det gäller samtidigt att göra en prestation som ger den poängen, säger Börjesson.

 

Biljetter till IFK Värnamo – Örgryte IS 4 november

 

Text: Johan Velagic