Börjesson om starka hemmaspelet: "Vi har en fin känsla" - Örgryte Fotboll

Börjesson om starka hemmaspelet: ”Vi har en fin känsla”

I morgon torsdag spelar ÖIS sista matchen innan sommaruppehållet. Sören Börjesson och hans mannar hoppas kunna studsa tillbaka direkt när Degerfors IF kommer på besök.

Senast blev det en storförlust i Borås mot Norrby. Vad var det som gick snett?
– Det var många saker som inte funkade som det skulle givetvis och det ser man på resultatet. Det är oerhört tråkigt, speciellt för alla våra supportrar som var en stor och stark klack och gav ett härligt stöd och inramning. Att vi inte kunde ge mer tillbaka till dem och alla på plats. Förhoppningsvis får vi ladda om och hitta ny energi och nya möjligheter och se fram emot matchen i morgon istället, säger Sören Börjesson.

Hur har dagarna efter förlusten sett ut fram till nu?
– I måndags var det ett rehabpass, att få av matchen i kroppen rent fysiskt. Samtidigt vill man givetvis analysera och gå igenom matchen och titta vad som hände och på vilket sätt det hände, hur kan vi tänka annorlunda i framtiden. När väl måndagen är passerad gäller det att lägga fokus på Degerforsmatchen och ha den framför oss. Jag tror att det är bra att det kommer en match ganska snart inpå den här Norrbyfadäsen.

Har ni pratat om någonting extra inför Degerfors i morgon?
– Att hitta tillbaka till den känslan som vi hade innan. Vi har haft en stark period innan det, framförallt med ett bra hemmaspel. Vi känner att vi är trygga och bekväma på Gamla Ullevi. Vi har alla förutsättningar att hitta en bra nivå i matchen i morgon.

Vårsäsongsavslutning mot Degerfors hemma på Gamla Ullevi där ÖIS har varit väldigt starka och är fortsatt obesegrat. Vad tror du det beror på?
– Vi har en fin känsla. Vi vet att det är en fantastisk fin gräsyta vi spelar på, vi känner oss bekväma i vårt sätt att spela och vi tycker att vi får ut mycket på Gamla Ullevi när vi gör det vi ska göra. Vi har ett gott självförtroende när vi går in i matchen.

 

Biljetter till Örgryte IS – Degerfors IF

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn