Nyheter


Börjesson öppnar för juniorer i truppen: ”Tänkbart”

13 augusti 2017

Senaste förlustmatchen mot BP var inte bara kostsam i förlorade poäng. ÖIS fick inte mindre än fyra spelare avstängda till måndagens match mot Åtvidaberg. Nu öppnar Sören Börjesson för möjligheten att plocka in någon hungrig junior i truppen.

Om vi börjar med senaste matchen. En förlust hemma mot BP efter tidig utvisning. Hur resonerar man när det kommer ett så tidigt rött kort?
– Man får ha lite olika alternativ. Vi är förberedda på att det kan bli just så. I den här situationen störde det den ordinarie matchplanen då vi ville störa BP högt. Det var utgångsläget. Vi ville förhindra deras uppbyggnadsspel och att de skulle få sätta sig på matchen. Då fick vi tänka om givetvis. När vi sen går ner och hamnar på ett 5-3-1 spel så är det för att minimera deras ytor att komma igenom centralt och för att ha folk för att kunna stänga deras kantspel. Vilket vi i långa stycken i matchen gör bra trots att de är riktigt bra och överbelastar oss och ställer frågor hela tiden så samlar vi ihop oss. Det känns lite snöpligt att släppa in ett mål på hörna när vi spelmässigt är riktigt bra i långa stunder. Men de blir ägare av bollen i större delen av matchen på grund av det. De vinner rättvist och är ett topplag och är oerhört duktiga på att belasta komma med mycket folk och flytta bollen snabbt och så vidare. Trots att vi förlorar tycker jag att killarna gör en bra insats både taktiskt och kämpamässigt. Det är ingenting att säga om det, säger Sören Börjesson.

Utöver Albin Skoglunds röda kort drog även bland annat Johan Hammar, Sebastian Carlsen och Johan Elmander varnade och missar nu matchen mot Åtvidaberg. Därmed har ÖIS fyra avstängda till måndagens match. Kommentar på det?
– Vi hade många spelare som låg på gränsen att om de skulle få en varning skulle de vara avstängda nästa match och det får man ta. Sen att det blir samtidigt det är inte så lyckligt på sitt sätt, men nu är situationen så. Fördelen nu är att de har nollställt sitt räkneverk så resten av hösten är sannolikheten stor att de kan vara med och spela hela tiden och inte råka ut för fler avstängningar i alla fall. Det är väl det som är positivt. Sen öppnar det alltid upp möjligheter för andra spelare att ta chansen, Börjesson.

Aktuellt med någon junior i truppen?
– Det är klart att det öppnar upp för en del unga spelare. Om inte annat att vara med på bänken och är man med där kan det mycket väl bli inhopp. Så det är tänkbart, ja.

 

Biljetter till Åtvidabergs FF – Örgryte IS 14 augusti

 

Text: Johan Velagic