Nyheter


Bubacarr Jobe ansluter till ÖIS Fotboll

ÖIS Fotboll är mycket stolta att kunna presentera Bubacarr Jobe som den sista pusselbiten i lagbygget 2020. Den offensiva mittfältaren ansluter på ett låneavtal som sträcker sig över hela säsongen.

Den gambianske landslagsmannen Bubacarr Jobe inledde sin seniorkarriär i USA dit han flyttade i ung ålder. Han hamnade i Sverige via en utlåning från Toronto FC till Skövde AIK 2017. Efter en lyckad säsong där blev det en flytt till Mjällby AIF som då låg i Division 1 Södra.

Jobe fick en flygande start i Mjällby med 16 mål på sin första säsong då han var en starkt bidragande orsak till att laget tog klivet upp i Superettan. Väl i Superettan blev det, säsongen 2019, 10 mål för laget som tog klivet upp Allsvenskan.

Nu är det dock dags för ett nytt äventyr då Jobe lånas ut till Sällskapet över säsongen 2020.

Igor Krulj

– Vi har letat efter en offensiv förstärkning under ett bra tag nu. När möjligheten att ta in Buba dök upp nappade vi. Detta på grund av hans starka poängsnitt men även för att han har egenskaper som vi anser kommer bidra till att vårt offensiva spel blir en aning bättre.

Bubacarr Jobe

– Jag valde Örgryte för att det känns som att det kommer passa mig bra. Jag såg laget spela förra året och av de lag jag pratade med var detta det som kändes bäst. Jag tror att jag kan bidra med mycket positiv energi. Jag strävar efter att alltid göra mitt yttersta och att jag gör det tror jag kan smitta av sig på resten av laget.

Vi välkomnar “Buba” till det finaste av Sällskap. Åk till Lindome på torsdag och ta en titt på vår nya spelare redan då!

FAKTA
Namn: Bubacarr Jobe
Född: 21 november 1994
Position: Offensiv mittfältare/anfallare
Tidigare föreningar: Texas Rush, Force Academy, Austin Aztecx, Toronto FC, Skövde AIK och Mjällby AIF
Moderförening: Texas Rush
Aktuell: Ansluter till Sällskapet på ett lån säsongen ut från Mjällby AIF.