Nyheter


Cajuste: ”En fröjd att gå ut på plan varje gång”

4 juni 2018

18-årige Jens Cajuste fick chansen från start för andra gången i år. Mittfältaren stod för en fin insats i gårdagens seriefinal mot Falkenberg och fick beröm från både tränare och spelare efter matchen.

1-1 i seriefinalen hemma mot Falkenberg. Hur var din bild av matchen?
– Vi gör en riktigt bra första halvlek. Vi håller bollen bra inom laget, skapar många chanser och förtjänar att trycka dit minst en eller två gånger tycker jag. I andra halvlek tappar vi lite flyt, Falkenberg gör 1-0, men vi krigar på och får dit 1-1 och då öser vi bara på, säger Jens Cajuste.

I första halvlek hade du en hel del avslut, nästan alla med vänsterfoten, fel fot alltså. Kan du berätta om ditt första läge när målvakten gör en bra räddning?
– Om jag inte minns fel fick jag en jättefin pass från Danny Ervik som hittar min vänsterfot så jag bara kan vända upp, driva och ta skottet. Så gör målvakten en räddning, säger Cajuste.

Hur kändes det är ute för egen del?
– Det kändes jättebra. Bra spel, lagkamraterna hittade jättefina ytor och bra passningar. Det kändes jättebra.

Hur var det att få förtroendet från start?
– Det känns bra.

Sen kom ju målet till slut. Kvitteringen i 87:e minuten av Filip Almström Tähti. Hur skönt är det att se bollen gå in i mål?
– Det var jätteskönt. Vi kunde andas ut lite och det kändes som att hela laget fick tillbaka självförtroendet. Det känns bra.

I och med det oavgjorda resultatet är ÖIS fortfarande obesegrade hemma på Gamla Ullevi. Hur är det att spela här inför supportrarna?
– Det är fantastiskt. Det är jättebra stöd och en fröjd att gå ut på plan varje gång.

 

Missa inte!

Biljetter till Originalderbyt 12 juni

SommarSällskapet – Följ ÖIS i sommar

Kolla in vår webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic