Carlsen: "Känner att vi har potential" - Örgryte Fotboll

Carlsen: ”Känner att vi har potential”

Sebastian Carlsen är ny inför i år och har redan fått tagit stort ansvar. Den centrala mittfältaren har fått mycket speltid och siktar nu in sig på lördagens match mot Öster.

I morgon lördag är det dags för en ny match. Nu mot Östers IF, hur går tankarna inför det?
– Det är först och främst att vi vill bygga vidare på den goda insatsen i förra matchen. Det blir en tuff match, men jag hoppas att vi kan bygga vidare på förra matchen och sätta de sista delarna i vårt spel innan genrepet, säger Sebastian Carlsen.

Senaste matchen blev det ju en härlig 3-0 vinst mot Kalmar, men innan dess var det lite mindre trevliga resultat. Hur tycker du att det har varit under försäsongen?
– Det har minst sagt gått upp och ner under försäsongen. Det har varit jättebra resultat och mindre bra resultat, men någonstans tror jag att vi spelare och alla i klubben känner att vi har potential. Det har vi visat i de matcherna vi har varit bra i. Sen har vi haft otur med många skador, det har varit lite hackigt med spelare som har varit borta och sjuka. Vi har stor tro på vad vi kan så det är inga problem med det.

Du själv har ju varit skadefri och fått mycket speltid. Hur tycker du att det har känts för egen del?
– Det är alltid svårt att komma till ett nytt lag och lära känna grabbarna, tränarna och spelidén. Man får ge det lite tid. Jag tycker att det har gått uppåt och sista matchen mot Kalmar var min bästa match personligen och kanske även lagmässigt (för i år). För varje dag som går, varje träning och match känner jag att det blir lättare och jag höjer mig både fysiskt och kommer in i spelet mer.

Du har spelat mycket ihop med Andreas Östling där inne centralt. Hur har det funkat?
– Vi kompletterar varandra bra. Han är väldigt duktig med boll och bra på att ta fram boll. Jag är kanske lite mer fysisk och spelar lite enkelt spel. Det är en spelare som är lätt att spela med och vi kompletterar varandra bra.

Följ ÖIS 2017 – Köp årskort!

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn