Nyheter


Daniel Paulson ÖIS lagkapten 2018

16 januari 2018

Ledarstaben har valt ÖIS lagkapten 2018. Det är Daniel Paulson som får äran att bära bindeln och leda Sveriges äldsta fotbollsklubb i år.

Daniel Paulson har varit ÖIS:are sedan barnsben och anslöt till Sällskapet redan som 16-åring. Via akademin tog han sig till a-laget och i fjol nådde han den fina milstolpen 100 seriematcher för klubben. Nu får yttern förtroendet som lagkapten blott 22 år gammal.

Som vice lagkapten får Paulson vid sin sida Jacob Ericsson. Vänsterbacken prisades i fjol av ÖIS officiella supporterförening Balders Hage som Årets spelare. I år gör 24-åringen sin fjärde säsong i Rödblått.

Thomas Askebrand, huvudtränare Örgryte IS
– Det var ganska självklara val då jag hade två kriterier. Det finns många i laget som har egenskaperna för att vara en kapten. Men det var två kriterier jag ville ha med. Nummer ett var att jag ville ha två spelare som var med förra året och som var med på den fantastiska moraliska resan som de gjorde. Nummer två var att jag vill ha två spelare som står för det som vi ska stå för. Att vi är ett lag som jobbar hårt, som löper mycket och som är ödmjuka. Att det är bra karaktärer och fina människor. Det tycker jag stämmer in väldigt bra på både Pålle och Jacob.

Daniel Paulson
– För mig personligen känns det stort och hedrande att få chansen. Med tanke på min bakgrund som ÖIS:are sedan barnsben är det extra stort för mig att få chansen till det här.

Maskot, supporter, spelare. Nu kliver Daniel Paulson in i en ny roll i sitt kära ÖIS. Nämligen som lagkapten.

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

 

Text: Johan Velagic