Nyheter


Delad pott i Eskilstuna – Mållöst mot AFC

I vårsäsongens sista match spelade ÖIS sin första 0-0-match för året. ÖIS och AFC delade därmed på poängen denna måndagskväll. ÖIS kvar på sjätteplats när nu hälften av matcherna i Superettan är spelade.

Det var en trevande och händelsefattig första halvlek på Tunavallen i Eskilstuna. AFC Eskilstuna hade det mesta av bollen, men skapade inga lägen.

Närmast ett mål var Samuel Nnamani som kom fri mot Stojan Lukic efter en lång och fin djupledsboll av ALexander Michel. Anfallaren försökte med en lobb, men missade mål.

ÖIS farligaste möjlighet var en frispark som Diego Montiel drog över ribban redan i den andra minuten. Mycket mer än så fanns det inte att rapportera om från första halvleken som slutade mållöst, 0-0.

Även i andra halvlek var det AFC som ägde mest boll. Efter knappa timmen fick de även ett läge. Unga Ousmane Camara visade sin skicklighet när han först tunnlade Anton Lans, svepte förbi David Engström och sen avslutade. Lukic i målet stod dock i vägen och gjorde en vass räddning.

AFC fortsatte trycka på och jaga ett ledningsmål. ÖIS låg dock rätt i positionerna och bjöd inte på många chanser för AFC som inte kunde förvalta sitt stora bollinnehav.

ÖIS å sin sida hade heller inte många chanser. Filip Almström Tähti gjorde en utflykt upp längs sin högerkant. Slog in bollen till Diego Montiel vars avslut räddades av rutinerade Gianluca Curci.

De där riktigt heta chanserna uppstod aldrig och ÖIS spelade sin första 0-0-match i Superettan 2018. Serien har nu nått halvtid och ÖIS placerar sig på en sjätteplats i tabellen.

Nu väntar ett sommaruppehåll på knappa månaden. Nästa match spelas måndag 30 juli och åter igen är det AFC Eskilstuna som står för motståndet. Denna gång är det hemmaplan och Gamla Ullevi som gäller. Biljetter till den matchen köper du här.

AFC Eskilstuna – ÖIS 0-0 (0-0)

Så startade ÖIS
1 Stojan Lukic
29 Danny Ervik – 3 Kalle Lindblad – 6 Hannes Sahlin
22 Filip Almström Tähti – 8 Jakob Lindström – 20 Diego Montiel – 18 Jacob Ericsson
9 Simon Nilsson – 15 Gustav Ludwigson – 14 Daniel Paulson (K)

Avbytare
12 Kristoffer Björk (mv), 5 Anton Lans, 7 Daniel Sliper, 17 Emil Skogh, 19 Jesper Jörnvik, 96 Alibek Aliev.

 

Missa inte!

Stötta Enkronasmatchen
Biljetter till ÖIS – AFC Eskilstuna 30 juli
Kolla in vår webshop Store 1887